Bonden formeel akkoord met cao Tankstations en Wasbedrijven

Laatste update 18 december 2017 Leestijd: 2 min

De vakbonden FNV, De Unie, CNV en LBV zijn formeel akkoord met de nieuwe cao Tankstations en Wasbedrijven. Er werd op 23 november al een principeakkoord bereikt tussen BOVAG, BETA en de vakbonden, nog voor de onderhandelingen goed en wel begonnen waren. De vakbonden hadden nog tot medio december de tijd om hun achterban te raadplegen.

De voorgestelde cao kent een looptijd van 25 maanden, tot en met 31 december 2019 en voorziet in een verhoging van de salaristabellen van 2,5% op 1 januari aanstaande (dit moet voor elke werknemer resulteren in een verhoging van minimaal 2% van het feitelijke salaris) en een verhoging van 2% van het feitelijke salaris op 1 januari 2019. Werkgevers en werknemers hebben verder ook afgesproken werk te gaan maken van de thema’s duurzame inzetbaarheid en leven lang leren, inclusief de wens voor een ambitieus leeftijdsbewust beleid.

Het voorstel wordt voorgelegd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met het verzoek de cao algemeen verbindend te verklaren. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring