Principeakkoord over cao Tankstations en Wasbedrijven

Laatste update 23 november 2017 Leestijd: 2 min

Nog voordat de onderhandelingen goed en wel begonnen waren, hebben brancheorganisaties BOVAG en BETA een principeakkoord bereikt met vakbonden FNV, De Unie, CNV en LBV over een nieuwe cao voor circa 18.000 werknemers van tankstations en wasbedrijven. De besturen aan werkgeverszijde zijn al definitief akkoord en de vakbonden hebben tot medio december de tijd om de leden te raadplegen.

De voorgestelde cao kent een looptijd van 25 maanden, tot en met 31 december 2019 en voorziet in een loonsverhoging van 2,5 procent op 1 januari aanstaande en 2 procent een jaar later. Werkgevers en werknemers hebben verder ook afgesproken werk te gaan maken van de thema’s duurzame inzetbaarheid en leven lang leren, inclusief de wens voor een ambitieus leeftijdsbewust beleid.

Caroline Bekkering was namens BOVAG betrokken bij de onderhandelingen: “De sociale partners hebben voor de totstandkoming van dit principeakkoord het proces op geheel andere manier ingericht. We zijn niet vanuit tegenstellingen met elkaar gaan praten, maar we zijn gestart met kijken naar de overeenkomsten en vanuit vertrouwen gaan puzzelen. Dat is heel erg goed bevallen en heeft razendsnel tot een principeakkoord geleid, zonder dat er ellenlange onderhandelingen nodig waren. Iedereen aan tafel is uitermate tevreden hierover en over het resultaat.”

> Het principeakkoord kunt u hier in PDF nalezen

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring