Eigenrisicodragers let op: premies werkhervattingskas 2017 gepubliceerd

Laatste update 18 september 2017 Leestijd: 2 min

Het UWV heeft de premies voor de WGA- en ZW-premies 2017 gepubliceerd. Nu deze premies bekend zijn kunnen eigenrisicodragers deze vergelijken met de premie die zij aan een private verzekeraar zouden moeten betalen. Dat is van belang om te bepalen of zij ook in 2017 eigenrisicodrager voor de WGA-premie willen zijn.

De samenvoeging van de premiecomponenten voor de werkhervattingskas (WhK) WGA-vast en WGA-flex gaat vanaf 1 januari 2017 in en maakt dat eigenrisicodragers moeten kiezen of ze dat na die datum nog willen zijn, of dat ze teruggaan naar de publieke verzekering. Het is vanaf dan alleen nog mogelijk om over de volledige WGA-premie eigen risico te dragen, in plaats van alleen de WGA-vast premie zoals nu het geval is.

Bent u nu eigenrisicodrager voor de WGA-vast premie? Volg dan het stappenplan dat BOVAG eerder deelde. Met de Premiewijzer Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) op de website van het UWV kunt u een inschatting maken van de premie die u in het publieke bestel zou betalen. Dit kunt u vergelijken met eventuele offertes van verzekeraars voor eigenrisicodragerschap.

Als u eigenrisicodrager wilt blijven, dan dient u deze keuze uiterlijk 31 december aan de Belastingdienst kenbaar te maken, inclusief garantstellingsverklaring van uw verzekeraar. Maakt u als eigenrisicodrager geen keuze, dan valt u per 2017 automatisch terug naar het publieke bestel.

Voor meer informatie over dit onderwerp zie ook onze eerdere berichtgeving over de wijziging van het WGA-stelsel, of neem contact op met BOVAG  Ledenadvies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring