Werkinstructie BOVAG Onderhoudsbeurt

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 2 min

02 Werkinstructie BOVAG Onderhoudsbeurt aanhangwagenbedrijven

De BOVAG Onderhoudsbeurt staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Om dit te waarborgen werkt iedere keurmeester volgens dezelfde procedure die staat beschreven in de werkinstructie. Met deze Werkinstructie heeft u de normen en werkwijze altijd bij de hand.

Wat is het?

De BOVAG Onderhoudsbeurten geven de consument of ondernemer een objectief beeld van de staat van zijn aanhangwagen. Om die objectiviteit en uniformiteit te waarborgen, is het noodzakelijk dat alle Keurmeesters de keuring en onderhoudswerkzaamheden op dezelfde wijze uitvoeren.

Deze Werkinstructies zijn het standaardwerk waarin de procedures staan beschreven.

Hoe werkt het?

Download de Werkinstructie (pdf) en print hem uit. Of maak deze beschikbaar op computers en tablets. We raden u aan om een exemplaar beschikbaar te houden in de werkplaats.

Wat levert het op?

De BOVAG Onderhoudsbeurten zijn bedoeld als periodieke keuring en onderhoudsbeurt. Veel consumenten en ondernemers zijn zich onvoldoende bewust van de noodzaak van regelmatig onderhoud. Net als de apk is de BOVAG Onderhoudsbeurt een uniforme keuring van een aantal belangrijke punten.

Enig verschil is dat binnen de BOVAG Onderhoudsbeurten ook onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Met deze Werkinstructie wil BOVAG zorgen dat alle Keurmeesters de Onderhoudsbeurt correct uitvoeren. Dat komt de betrouwbaarheid en reputatie van de BOVAG Onderhoudsbeurt ten goede.

Wat kost het?

U kunt de Werkinstructie gratis downloaden. Eventuele kosten voor drukken of printen zijn voor uw rekening.

Vragen?

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies. Via T: 030 - 65 95 300 of M: ledenadvies@bovag.nl.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring