Schenk een AED aan de lokale gemeenschap 

Laatste update 04 april 2022 Leestijd: 3 min

Leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven kunnen een aanvraag indienen voor de installatie van een AED bij de lokale sportclub, bibliotheek of wijkaccommodatie. BOVAG betaalt de aanschaf van de AED inclusief buitenkast en sponsorbord à 1.495 euro; u hoeft alleen de installatiekosten à 395 euro exclusief btw te betalen. Er zijn 100 AED’s beschikbaar voor deze actie. 

Afhankelijk van de beschikbaarheid bij leverancier ProCardio is het de bedoeling dat er dit jaar 100 AED’s geïnstalleerd worden in het hele land. De eerste 14 stuks zijn al aangevraagd door autobedrijven die deelnamen aan de stichting Goed Bezig, waaraan leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven 50 cent per apk afdroegen. Daarmee werden landelijke goede doelen, zoals de Johan Cruijff Foundation en het Jeugdsportfonds gesteund en lokale MVO-projecten gefinancierd. Afgelopen jaar is de stichting geliquideerd en BOVAG betaalt uit de tegoeden de kosten van de AED inclusief buitenkast, cijferslot, sponsorbord en 5 jaar onderhoud à 1.495 euro exclusief btw en het betreffende autobedrijf draagt de kosten voor installatie à 395 euro exclusief btw. U kunt zich aanmelden en een lokale vereniging of accommodatie voordragen door het volgende formulier in te vullen:

Vraag een AED aan  

Openbaar toegankelijke locatie

De voorwaarde qua locatie is dat het een (semi-)openbaar toegankelijke plek betreft met een maatschappelijke functie, waar periodiek veel mensen bij elkaar komen (leden van verenigingen, toeschouwers etc.), bijvoorbeeld het sportpark, de sporthal, het clubgebouw of een gemeenschapshuis waar de fanfare repeteert, de bibliotheek of een school. Het is raadzaam allereerst met het bestuur of de leiding van de beoogde locatie in overleg te treden en uiteraard te controleren of er al een AED aanwezig is. De ingebruikname van het apparaat kunt u zelf tevens gebruiken om daarmee publiciteit te genereren in de lokale en regionale media. 

AED voor eigen bedrijf

Als u graag een AED voor uw eigen bedrijfsgebouw wil, dan kunt u gebruikmaken van een andere aanbieding van ProCardio via mijn.bovag.nl/aed en dan zijn alle kosten voor uw eigen rekening. 

Lees ook: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring