AED: daar red je levens mee

Laatste update 03 oktober 2019 Leestijd: 5 min

01 Laat uw ondernemershart kloppen

Je hoopt het nooit mee te maken maar het kan zo gebeuren dat een klant, een medewerker of iemand bij u uit de buurt een hartstilstand krijgt. En dan is het van levensbelang dat zo snel mogelijk gestart wordt met reanimeren. Bij een hartstilstand telt namelijk elke minuut. Als je binnen 6 minuten start met reanimeren met behulp van een AED, dan is de overlevingskans van een slachtoffer het grootst.

Helaas beschikt Nederland nog niet over een dekkend AED-netwerk. Om precies die reden is BOVAG in gesprek gegaan met de Hartstichting. Als BOVAG-lid kunt u tegen een gereduceerd tarief een AED aanschaffen (incl. service en onderhoud) om bij te dragen aan een dekkend AED-netwerk bij u in de buurt. Op deze pagina vindt u alle noodzakelijke informatie. Mocht u meer willen weten neem dan contact op met Procardio, 035 333 3515. 

Laat uw ondernemershart kloppen en zorg voor een AED binnen handbereik!

Wat is en doet een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme van een persoon weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hoe sneller de AED ingezet kan worden hoe groter de overlevingskans. Het is dus belangrijk de AED buiten op te hangen. Hartstilstanden vinden namelijk ook snachts en na sluitingstijd plaats.
Omdat ambulances een gemiddelde aanrij tijd hebben van 8-10 minuten en dus vaak niet binnen de cruciale 6 minuten ter plekke kunnen zijn, is er het landelijke oproepsysteem HartslagNu. Op het moment dat 112 een melding van een hartstilstand krijgt, verstuurt het systeem automatisch een oproep naar de mobiel van burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer om te gaan reanimeren. Een aantal krijgt een oproep om een AED te halen. Dat kan ook de toekomstige AED aan uw pand zijn. Met het aanschaffen, buiten ophangen en aanmelden van de AED kunt u levens redden. 

Het aanbod

Speciaal voor BOVAG-leden is er een AED-pakket samengesteld waarmee u ontzorgd wordt. Dit pakket bestaat uit de Philips FRx AED (geschikt voor buiten gebruik), incl. 5 jaar service- en onderhoudscontract. Het is zorg dat de AED 24 uur per dag beschikbaar is, dus niet alleen tijdens kantoortijden. Vandaar dat u bij de aanschaf van van dit BOVAG-aanbod kunt kiezen uit twee verschillende ‘buitenkasten’ die u aan uw pand moet bevestigingen:
 1. AED in buitenkast met verzegeling
In geval van nood is de AED door iedereen te openen. De verzegeling is makkelijk los te krijgen, maar zorgt er wel voor dat je weet dat de AED in goede staat is.

aed-buitenkast-rotaid.jpg 
€ 1.375,16 excl. btw     
 1. AED in buitenkast met pincodeslot
Deze AED is te openen door iemand die de pincode kent of een burgerhulpverlener die de pincode ontvangt via het reanimatieoproepsysteem.
 
aed-buitenkast-aivia.jpg
€ 1.490,57 excl. btw

Sponsoring

Het is mogelijk om een AED aan te schaffen met een reclamebord waar uw bedrijfsnaam op staat. Deze zou u kunnen schenken aan de lokale sportclub als deze nog geen openbaar toegankelijke AED heeft hangen. Daarmee promoot u uw bedrijf en laat u uw maatschappelijke betrokkenheid zien.
Deze optie is alleen mogelijk in combinatie met de buitenkast met verzegeling (optie 1) en kost € 95 excl. btw.

Onderhoud

Een AED test zichzelf elke dag en geeft een foutmelding als er iets mis is, als er iets mis is geeft de AED een geluidsignaal en toont een rood lampje. Bij het BOVAG-aanbod wordt een 5 jaar service- en onderhoudsovereenkomst aangeboden. Dat bestaat uit:
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag, bereikbaarheid na een AED-inzet of een storing aan de AED
 • uitlezing van de AED, de ECG gegevens worden aan de artsen ter beschikking gesteld
 • psychologische ondersteuning aan de hulpverleners
 • direct opnieuw gebruiksklaar maken van de AED
 • indien nodig, levering van een tijdelijke vervangende AED, zodat uw bedrijf nooit zonder zit
 • alle service wordt op uw locatie uitgevoerd.
 • na 2,5 jaar automatische toezending van nieuwe electroden/pads
 • dit Service Pack is inclusief alle kosten voor vervangende materialen behorende bij regulier (door Philips voorgeschreven) onderhoud gedurende de eerste 5 jaar.

Voorwaarden om gebruik te maken van deze AED-aanbieding

 1. De AED met buitenkast wordt bevestigd op een plek die 24 uur per dag toegankelijk is.
 2. De AED-buitenkast moet aangesloten zijn op een werkende stroomvoorziening i.v.m. verlichting en verwarming.
 3. De AED moet aangemeld worden bij het oproepsysteem via www.hartstichting.nl/aed. Hierbij geeft u aan dat de AED altijd beschikbaar is.

Direct een AED bestellen

Door dit formulier in te vullen en op de knop 'Bestel nu’ te klikken gaat u een overeenkomst aan met Procardio B.V. De gegevens die u hier invult worden door Procardio B.V. uitsluitend gebruikt voor de uitvoering van de overeenkomst. 
Aanhef:
Ik bestel graag:


* Deze optie is alleen mogelijk in combinatie met de buitenkast met verzegeling

Algemene voorwaarden levering ProCardio (PDF)

Algemene voorwaarden service ProCardio (PDF)

 • geen verzendkosten (binnen Nederland)

 • geen orderkosten

 • levering op factuur

 • alle prijzen in euro en exclusief btw

De AED en buitenkast worden geleverd door ProCardio B.V. Lees de algemene voorwaarden goed door en accepteer deze om de levering van de AED en service te realiseren.

Algemene voorwaarden *: 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring