Hoe betaalt jouw branche? Doe mee aan het BOVAG Salarisonderzoek!

Laatste update 27 maart 2024 Leestijd: 6 min

Hoeveel betalen de bij BOVAG aangesloten bedrijven hun medewerkers gemiddeld aan salaris? Is dat conform de cao of ligt het gemiddelde erboven? En hoe verhoudt zich dat tot vergelijkbare functies in de markt? Om hier meer inzicht in te krijgen, initieert BOVAG het Salarisonderzoek. Hierbij gaan we BOVAGbreed op functieniveau in kaart brengen wat de hoogte is van het salaris en welke aanvullende regelingen bij de deelnemende bedrijven van toepassing zijn. 

Begin april ontvingen BOVAG-leden vallend onder de cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijf (MvT), de cao Tankstations en Wasbedrijven (T&W) en de cao Carrosserie een uitnodiging voor deelname aan dit onderzoek. Respondenten hebben tot 17 mei de tijd om het onderzoek in te vullen.  
 

Inzicht 

Met de resultaten uit dit onderzoek krijgen leden inzicht in wat nu het gemiddelde salaris is van bijvoorbeeld een automonteur of een pompstationmedewerker. Naast de functies die bekend zijn uit de cao krijgen BOVAG-leden ook inzicht in de beloning van commerciƫle functies als verkopers en verkoopadviseurs. Deze informatie geeft BOVAG mogelijk input voor cao-besprekingen en het geeft ondernemers inzicht in hun concurrentiepositie op de arbeidsmarkt.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring