Prinsjesdag 2021

Laatste update 27 september 2021 Leestijd: 4 min

01 Alles over Prinsjesdag

Wat betekenen de kabinetsplannen die op Prinsjesdag 2021 zijn gepresenteerd voor u als ondernemer? Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten en de complete BOVAG-analyse. Ook kunt u BOVAG Prinsjesdag De Nabeschouwing terugkijken.

Vrijdag 24 september organiseerde BOVAG Prinsjesdag De Nabeschouwing. Tijdens BOVAG Prinsjesdag De Nabeschouwing kwamen de financieringsuitdagingen voor het mkb aan bod, nu banken de mobiliteitsbranche het steeds moeilijker maken om te ondernemen. En er werd kritisch gekeken naar de regeringsplannen op het gebied van autobelastingen en vergroening van het wagenpark. Gastheer en dagvoorzitter Han ten Broeke sprak met onder andere Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) en Pieter Grinwis (Tweede Kamerlid ChristenUnie) over de kabinetsplannen. U kunt de De Nabeschouwing hieronder terugkijken. 

Bekijk de gehele uitzending: 

Alle maatregelen en plannen op een rijtje

BOVAG-specialisten analyseerden de Miljoenennota en de Rijksbegroting en zetten de belangrijkste punten voor ondernemers in de mobiliteit op een rij.

Let op: het vaststellings- en betaalmoment van BPM gaan veranderen per 1 januari 2022. U leest hier in de samenvatting meer over op pagina 3. 

Nieuws over Prinsjesdag 2021:

Bekijk De Nabeschouwing per thema

Prinsjesdag in het algemeen

Wat gebeurt er iedere derde dinsdag in september? Waarom is dit een belangrijk moment? Waarom is deze Prinsjesdag anders? Dit zijn vragen die bij dit onderdeel van De Nabeschouwing centraal staan.

Bekijk: Prinsjesdag in het algemeen

Wat betekenen de Prinsjesdagplannen voor ondernemers?

In dit blok gaan we in op de betekenis van de prinsjesdagplannen voor ondernemers. Onderwerpen als ODE-lasten, betaling voor vergroening (netcapaciteit) en problematiek met banken (contant geld, dienstverlening banken, beeldvorming branche) komen hierbij aan bod.

Bekijk: Wat betekenen de Prinsjesdagplannen voor ondernemers?

Autobelastingen

In het laatste programma-onderdeel van Prinsjesdag De Nabeschouwing leggen we de Prinsjesdagplannen naast het autobelastingplan dat BOVAG samen met coalitiepartners aan Den Haag voorstelde. We praten u bij over subsidie voor de elektrische auto, bijtelling, autonome vergroening en het BPM vaststellings- en betalingsmoment.

Bekijk: Autobelastingen

Download:

BOVAG en ondernemers over de Prinsjesdagplannen

Hannie Stappers (manager public affairs) over plannen verduurzaming mkb


Ondernemer Mark van Schijndel over bankenproblematiek


Rogier Kuin (manager politieke beleidsontwikkeling) over plannen autofiscaliteit


Ondernemer Bert de Kroon over autofiscaliteit

 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring