Meer mensen op de fiets

Laatste update 20 augustus 2019 Leestijd: 2 min

02 Doe mee met 'Doortrappen'

'Doortrappen' is een programma dat oudere fietsers bewust veilig wil laten doorfietsen. Als BOVAG-lid kunt u ook een steentje bijdragen.

Fietsen is een gezonde manier om onafhankelijk te blijven. Vooral voor senioren is de vrijheid van de fiets onmisbaar. Maar er zitten ook risico's vast aan fietsen. Om ervoor te zorgen dat senioren langer veilig door kunnen blijven fietsen, is doortrappen.nl gestart. Doortrappen wil zo veel mogelijk ouderen bereiken en hen ondersteunen in het proces van bewust veilig blijven fietsen, effectief anticiperen op de gevolgen van ouder worden op hun eigen fietsveiligheid, en hen enthousiasmeren door te blijven trappen.

Het programma Doortrappen gaat ervan uit dat dit bereikt kan worden door actief samen te werken met lokale, voor ouderen vertrouwde netwerken. Van klaverjasvereniging tot wielerclub, van herensociƫteit tot damesyoga. Doortrappen raakt verschillende domeinen zoals sport, welzijn en verkeer. Daarom is lokale coƶrdinatie essentieel. Het programma gaat uit van de natuurlijke contactmomenten met senioren. Door samen te werken met bijvoorbeeld fysiotherapeuten, fietsenmakers, klaverjasclubjes en de ouderenbond krijgen ouderen tips op de plekken waar zij toch al komen van de mensen met wie zij toch al in contact zijn.
In diverse gemeenten in Nederland zijn de afgelopen jaren activeiten ontplooid die bij Doortrappen passen. 


Wat kunt u als BOVAG-bedrijf doen? 

Als BOVAG-bedrijf heeft u ook senioren onder uw klanten. U kunt bij het programma aanhaken door bijvoorbeeld speciale fietscontroles of workshops voor senioren te organiseren. Of door ze bij het aankoopadvies de nodigie informatie mee te geven over veilig fietsgebruik. 
Op www.doortrappen.nl vind u heel veel tips voor ouderen, zoals het gebruik van anti-slip pedalen en korte zadels. Maak een inlog aan en u kunt gebruik maken van het promotiemateriaal van het programma. 

Doortrappen.nl


 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring