Bovag logo
Professionalisering rijscholen
0%

Professionalisering rijscholen

Laatste update 31 januari 2024Leestijd: 2 min

01Professionalisering rijscholen

De verkeersveiligheid moet beter en daarvoor is het zaak dat rijscholen de lat hoger leggen. De Commissie Roemer is daar glashelder over en ook BOVAG vindt dat de lat omhoog moet van de kwaliteit en professionaliteit van rijscholen. Dat is zichtbaar in ons beleid, in onze lobby/belangenbehartiging en de productontwikkeling.

Commissie Roemer

Om de belangen van rijscholen goed te kunnen behartigen, schakelt BOVAG op diverse niveaus met overheden of relevante organisaties, zoals het CBR en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook binnen de Europese koepelorganisatie (EFA) praat BOVAG mee, onder andere over de nieuwe (vierde) rijbewijsrichtlijn. Om het kwaliteitsniveau van de bevoegdheid tot rijinstructeur te verbeteren werkt BOVAG actief samen met IBKI, het instituut voor certificering en examinering.

Op de lobby-agenda van BOVAG staan onder meer:

  • Rijschoolthema’s: verkeersveiligheid, vierde rijbewijsrichtlijn, wachttijden CBR, slagingspercentages, elektrificatie, code78.
  • Ondernemersthema’s: financieren en verzekeren, regeldruk, belastingen en verduurzamen. Hiervoor is BOVAG onder meer lid van MKB-Nederland.

Samen met leden

Om een gedegen professionaliseringsslag te maken, heeft BOVAG diverse producten en diensten, waarmee rijscholen zich kunnen profileren. Deze producten zijn samen met ondernemers ontwikkeld; denk aan de BOVAG Caravantraining en BOVAG Back on the Bike. Ook doet BOVAG periodiek marktonderzoek, zoals

‘Sturen op succes’

, waarin ontwikkelingen in de rijscholenbranche in beeld zijn gebracht . De samenwerking met ondernemers gebeurt via werkgroepen. Dat zijn onder meer:

  • B
  • A/AM
  • Taxi
  • Next Gen (jonge ondernemers denken na over innovaties)
  • Verkeersveiligheid
  • Ondernemersvaardigheden
  • Tractor

Bekijk ook:

Gedragscode

Om onze professionaliteit te borgen, heeft BOVAG een

Gedragscode

opgesteld, waarin een aantal ‘spelregels’ is vastgelegd voor rijscholen, instructeurs en lesauto’s. BOVAG-leden werken volgens die Gedragscode en worden daar ook periodiek op geschouwd.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.