Bovag logo

Groenfinanciering

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 6 min

01Crowdfunding voor groene investeringen

Steeds meer ondernemers met een mobiliteitsbedrijf kiezen ervoor om te investeren in duurzame maatregelen. Tegelijkertijd wordt het steeds lastiger om een financiering voor deze groene maatregelen en investeringen bij een huisbankier te krijgen. Bij zo’n aanvraag ontbreekt het bovendien aan persoonlijke begeleiding of duurt het traject lang. Gelukkig zijn er ook andere financieringsvormen, zoals crowdfunding. Voor het laatste biedt BOVAG samen met Collin Crowdfund Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden.

Ondernemers zijn wettelijk verplicht om de komende jaren duurzaamheidsinvesteringen te doen, bijvoorbeeld om een energielabel te krijgen. Voor deze energiebesparende maatregelen zijn de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) opgesteld. Daarin staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Laat u een BOVAG Energiebesparingsadvies opstellen, dan wordt hierbij vaak verwezen naar deze maatregelen. Wanneer u aan de slag wilt gaan met deze groene investeringen, dan kunt u hiervoor een financiering nodig hebben. Voor zo’n financiering voor uw bedrijf heeft u verschillende mogelijkheden. Ook kunt u bij uw huidige kredietverstrekker nagaan wat de mogelijkheden zijn. Hou er rekening mee dat traditionele bankleningen niet altijd een optie zijn en een lang goedkeuringsproces of een hogere rente kunnen hebben.

Nieuw: Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden

Om duurzame investeringen laagdrempeliger en eenvoudiger te maken, biedt BOVAG samen met Collin Crowdfund Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden. Deze is bedoeld voor investeringen in verduurzaming tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is maximaal vijf jaar. Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund, grootste crowdfundingplatform van Nederland, meer zekerheid dan normaal aan investeerders. En dat leidt tot een relatief lagere rente waarbij de doorlooptijd van de aanvraag bovendien kort is: binnen twee weken kan de gevraagde financiering rond zijn.

Te gebruiken voor groene investeringen

De financiële middelen van deze Groenfinanciering kunt u gebruiken voor duurzame investeringen voor uw mobiliteitsbedrijf, zoals isolatiemaatregelen, zonnepanelen, een warmtepomp of een nieuwe, energiezuinigere compressor. Een actuele lijst met investeringen die hiervoor in aanmerking komen vindt u hier. Met deze investeringen profiteert u direct van energiebesparende maatregelen, u bespaart namelijk direct op uw energieverbruik en -kosten. Bovendien bent u minder afhankelijk van de energiemarkt en energieleveranciers en voldoet uw bedrijf aan wettelijke eisen en maatregelen.

Hoe werkt het?

Overweegt u om uw bedrijfsvoering te verduurzamen? Of wilt de praktische adviezen van het BOVAG Energiebesparingsadvies opvolgen en zo snel mogelijk profiteren van energiebesparende maatregelen? Als BOVAG-lid kunt u een aanvraag doen voor een Groenfinanciering met een kosteloze kredietbeoordeling voor BOVAG-leden.

 • De eerste stap hiervoor is om uw branchespecifieke maatregelen in kaart te brengen, dat kan bijvoorbeeld met energiebesparingsadvies of met een duurzaamheidscan. Of misschien weet u al hoe u wilt verduurzamen? Maak dan zelf een investeringsplaatje.
 • 2De tweede stap is dat u het plan voor deze investeringen met het interesseformulier aanlevert. Pas bij de daadwerkelijke aanvraag van een financiering wordt gevraagd naar uw IB-aangifte en de cijfers van het afgelopen jaar.
 • Via Collin Crowdfundontvangt u een financieringsvoorstel, waarbij de terugbetaaltermijn maximaal vijf jaar is. Binnen twee weken kan uw gevraagde financiering rond zijn. Bij een huisbank zal dit eerder 6 tot 8 weken zijn en wanneer u als nieuwe klant bij een bank komt, dan duurt de aanvraag vaak nog langer. Het gevraagde rentepercentage wordt door Collin Crowdfund individueel bepaald. Dit gebeurt op basis van de kenmerken van het bedrijf en de ondernemer, waarbij gekeken wordt naar de historische cijfers en de creditscore.
 • Gaat u akkoord met het voorstel? Dan volgt de offerte. Overigens verbindt een BOVAG-lid zich persoonlijk aan deze financiering.

Wat kost het?

Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund meer zekerheid dan normaal aan investeerders. Voor u leidt dat tot een relatief lagere rente en een snelle afhandeling van uw aanvraag. Daarmee kunt u snel investeren en starten met geld besparen dankzij energiezuinige maatregelen. BOVAG-leden die gebruikmaken van deze Groenfinanciering betalen naast rente en aflossing ook een administratieve vergoeding (0,07% per maand administratiekosten op basis van de oorspronkelijk hoofdsom, € 450,- publicatie- en contractkosten en 2% afsluitkosten (minimaal € 950,-)).

Betrouwbare partner

Voor deze Groenfinanciering heeft BOVAG een betrouwbare partner geselecteerd. Collin Crowdfund is marktleider in de crowdfundingbranche en verstrekt leningen aan mkb-ondernemers. Dat doen ze sinds 2014 en inmiddels is voor meer dan 500 miljoen euro via hun investeerders gefinancieerd. Net als BOVAG vinden zij persoonlijk contact en laagdrempeligheid belangrijk. Daarom krijgt een BOVAG-lid altijd een mens aan de telefoon, met verstand van de mobiliteitsbranche.

Voordelen Collin Crowdfund Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden:

 • Financieringsmogelijkheid bij duurzame investeringen
 • Eenvoudig en snel aanvraagproces
 • Lichtere kredietcheck
 • Ervaring: 99,6% van de aanvragen wordt snel en succesvol gefund
 • Meer zekerheid vanuit BOVAG kan leiden tot lagere rente
 • Snel voldoen aan wettelijke verplichtingen bij duurzaamheid
 • Direct beginnen met energie besparen

Aanvraag of meer informatie

Kijk voor meer informatie www.collincrowdfund.nl/bovag. U kunt Collin Crowdfund ook mailen of bellen voor meer informatie. 085 130 69 84 (op werkdagen van 9.00 – 17.30 uur) of direct@collincrowdfund.nl.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.