De pagina wordt geladen...
Bij een krediet betaalt bijvoorbeeld de bank iets voor jou, waarbij jij het bedrag daarna terugbetaalt. Denk aan een hypothecaire lening of de lease van een bedrijfsmiddel. Een krediet wordt vaak gebruikt om vlottende activa te financieren. Op deze pagina lees je welke kredieten er passen bij jouw financieringsbehoefte.
Je verkoopt een openstaande factuur aan een factoringbedrijf en krijgt het bedrag direct uitbetaald, zodat je niet afhankelijk bent van de betalingstermijn. Het factoringbedrijf neemt doorgaans jouw debiteurenbeheer over. Voor elke verkochte factuur betaal je een percentage aan kosten. Dit bedrag gaat af van het bedrag dat je krijgt uitbetaald. De rentepercentages verschillen per factoringmaatschappij en ingediende factuur. Om het rentepercentage te bepalen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de betaaltermijn van de factuur, kredietwaardigheid van de debiteur en de jaaromzet van jouw onderneming.
Dit is een zakelijk krediet bij de bank waarbij je rood mag staan op je betaalrekening binnen de afgesproken limiet. De bank houdt het bedrag gereserveerd zodat je op elk moment kan kiezen wanneer je een bedrag opneemt en in de min gaat. De extra financiële ruimte kun je bijvoorbeeld gebruiken om te investeren in voorraden, zoals nieuwe auto’s, en om uitstaande facturen bij debiteuren op te vangen. Voor de service betaal je rente, ook als je er geen gebruik van maakt. Afhankelijk van het bedrag dat je hebt opgenomen en de stand van de rente betaal je variabele maandlasten. Voor het afsluiten van een rekening courant krediet vraagt de bank doorgaans om een zekerheid of persoonlijke garantie, bijvoorbeeld verpanding van de debiteuren, inventaris en voorraad of een persoonlijke borgstelling.
Met zakelijke lease investeer je in een bedrijfsmiddel voor je onderneming, zonder direct de volledige prijs te betalen. In plaats daarvan betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Op deze manier maak je gebruik van een bedrijfsmiddel en houd je tegelijkertijd financiële ruimte over voor de dagelijkse bedrijfsvoering en investeringen. Er bestaan verschillende leasevormen:
Wil je graag leaseauto’s in de vorm van operational, financial of private lease aanbieden aan jouw klanten? Dan is een lease bevoorschotting om deze grote investering te financieren ook een optie. Via een lease bevoorschotting kun je een bevoorschotting op je leaseportefeuille ontvangen tot honderd procent.
De hypothecaire lening is de bekendste en meest afgesloten langlopende lening. Een zakelijke hypotheek is een lening waarbij het bedrijfspand als onderpand dient. Het gaat vaak om langlopende leningen die afgelost dienen te worden binnen 10 tot 20 jaar na het afsluiten. De lening betaal je doorgaans in maandelijkse termijnen terug. Bij iedere termijn betaal je rente en aflossing.
Bij een middellange lening varieert de looptijd tussen de 1 en 10 jaar en is het maximaal te lenen bedrag doorgaans lager dan bij een langlopende lening. Je betaalt de zakelijke lening in vaste maandelijkse termijnen terug en de rente staat vast.
Je vindt ook meer informatie in het onderstaande schema. Het schema is aan verandering onderhevig. Heb je als BOVAG-bedrijf goede ervaringen met een financiële instelling die niet op deze lijst staat, of zie je iets wat niet klopt, dan horen wij dat graag.
Lees ook: