Bovag logo
Instappen? Zo werkt het
0%

BOVAG Camperkeuring

Laatste update 28 juni 2023Leestijd: 5 min

01Instappen? Zo werkt het

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie met de camper. Deze markt groeit explosief en daardoor groeit ook de potentie voor onze werkplaats. Een kans voor onze branche. Eentje die we zeker moeten pakken. Op verzoek van een groep BOVAG-camperbedrijven komt BOVAG daarom met een nieuw product: de BOVAG Camperkeuring.

Waarom de BOVAG Camperkeuring?

De campermarkt schreeuwt om camperspecialisten. Juist nu de markt van gebruikte en zelfbouwcampers groeit, groeit de behoefte aan vakmanschap. Een mooie kans dus voor BOVAG-bedrijven. Met de BOVAG Camperkeuring lanceren we een nieuw product, waarmee we de BOVAG-campervakman profileren die verstand heeft van zowel autotechniek als van kampeermiddelen. Eén adres waar de consument terecht kan voor de apk en vakkundig onderhoud, ook als het gaat om een gebruikte of zelfbouw-camper en ook als die camper niet gekocht is bij een BOVAG-bedrijf. Met de BOVAG Camperkeuring bouwen we door op het succes van de BOVAG Onderhoudsbeurt; een onderhoudsproduct dat al jaren een begrip is onder kampeerders.

Lees meer over hoe de BOVAG Camperkeuring eruit ziet en welke kansen dit product biedt in de hand-out:

Of bekijk dit interview met Maarten Mastop en camperondernemer Bart Schoones:

Aan de slag in 5 stappen

Stap 1: Check de voorwaarden en informeer BOVAG

Om de BOVAG Camperkeuring te kunnen aanbieden, moet een bedrijf voldoen een aantal voorwaarden. Check dus allereerst de vereisten, zodat u weet welke voorbereidingen u nog moet treffen. Stuur een e-mail naar

caravancamper@bovag.nl

en laat ons weten dat u de BOVAG Camperkeuring wilt gaan aanbieden. U ontvangt vervolgens meer informatie over de aanmeldprocedure en het certificeringstraject.

Stap 2: Zorg voor de juiste opleidingen

U moet een gecertificeerde keurmeester in dienst hebben. Deze keurmeester moet de nieuwe opleiding tot BOVAG Camperkeurmeester hebben gevolgd bij Innovam. Periodieke scholing is eveneens een vereiste om de BOVAG Camperkeuring aan te kunnen blijven bieden. >

Lees meer over benodigde opleidingen

Stap 3: Zorg voor de juiste werkplaatsinrichting

Om de kwaliteit en uniformiteit van de BOVAG Camperkeuring te borgen, zijn er vereisten voor de werkplaatsinrichting. >

Bekijk het overzicht van alle vereiste apparaten

Stap 4: Maak een afspraak voor schouwing

Heeft u alle voorbereidingen getroffen én gecheckt of alles in orde is, dan kunt u contact opnemen met Aboma voor het plannen van de schouwing. Aan deze schouwing zijn kosten verbonden. Heeft u alles goed voor elkaar, dan ontvangt u na schouwing een rapport én het benodigde certificaat. Let op: blijkt bij de schouwing dat u toch niet voldoet aan de voorwaarden, dan doorloopt u stap 4 opnieuw. U dient dan eerst alles in orde te maken, alvorens voor een tweede maal een schouwingsafspraak in te plannen met Aboma. Hiervoor worden u opnieuw kosten in rekening gebracht. Zorg dus dat u zeker weet dat alles klopt voordat u de schouwingsafspraak maakt met Aboma. Hulp nodig? Neem dan contact op via

caravancamper@bovag.nl

of bel BOVAG Ledenadvies op (030) 65 95 300.

Stap 5: Aan de slag

Via Aboma ontvangt BOVAG bevestiging van uw positieve schouwing. De BOVAG Ledenadministratie maakt vervolgens administratief de boel in orde. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging van BOVAG en dan kunt u aan de slag. Zoals met het bestellen van het marketingmateriaal en de keuringsstickers bij de BOVAG Ledenwinkel.

Bekijk hier de eisen voor opleidingen en werkplaatsinrichting van BOVAG-onderhoudsproducten

Herschouwing

Om uw certificaat te behouden vindt elke drie jaar een herschouwing plaats. Daarvoor plant u zelf om de drie jaar een afspraak met Aboma.

Kansen

Het aanbieden van de BOVAG Camperkeuring aan uw klanten biedt vele kansen:

  1. De markt van onderhoud van gebruikte campers en zelfbouwcampers naar ons toe trekken: In een onzekere markt met partijen als Marktplaats en (auto)handelaren is er sprake van een grote behoefte aan vakmanschap, kwaliteit en zekerheid. We willen nieuwe spelers in de markt voor zijn en deze klanten aan BOVAG binden.
  2. Product onder de BOVAG-vlag: Door het BOVAG-merk te koppelen aan deze camperkeuring, profiteren we van de bestaande positieve associaties met BOVAG (betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie). Zekerheden waar deze camperaars juist naar zoeken; waar vanwege de wildgroei en opkomst van nieuwe spelers sterke behoefte aan is.
  3. Deze nieuwe, relatief jonge groep kampeerders klant en fan maken van BOVAG: Deze nieuwe groep kampeerders is relatief jong en nog geen klant van BOVAG. Via de BOVAG Camperkeuring heeft de werkplaats er een vaste klant bij die periodiek terugkeert. En eenmaal bekend met de zekerheden van BOVAG zijn dit ook kopende klanten voor de toekomst!

Lees nog meer kansen in de

hand-out over de BOVAG Camperkeuring

.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.