De populariteit van campers groeit explosief. En daarmee ook de kansen voor uw werkplaats. Om u nog beter te kunnen profileren als camperspecialist introduceert BOVAG een nieuw product: de BOVAG Camperkeuring. Een check van het autotechnische gedeelte en het kampeergedeelte in één, zodat de klant voor beide bij u terecht kan.
Terug

BOVAG Camperkeuring: alles onder één dak

Over BOVAGOndernemerschapProducten en Diensten
Leestijd: 6 min

De populariteit van campers groeit explosief. En daarmee ook de kansen voor uw werkplaats. Om u nog beter te kunnen profileren als camperspecialist introduceert BOVAG een nieuw product: de BOVAG Camperkeuring. Een check van het autotechnische gedeelte en het kampeergedeelte in één, zodat de klant voor beide bij u terecht kan.

“De vraag naar campers is enorm. Daardoor wijken consumenten vaker uit naar een handelaar of particulier, met het risico dat zij een camper kopen waar iets mis mee is. In de werkplaats van BOVAG-bedrijven neemt het aantal ‘zorgenkindjes’ dan ook toe. De consument heeft behoefte aan vakmanschap en zoekt zekerheid”, vertelt Maarten Mastop, branchemanager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. “BOVAG kreeg het verzoek van camperleden om een product te ontwikkelen, waarmee zij zich nog beter kunnen profileren als camperspecialist. We zijn hier samen met leden mee aan de slag gegaan en het resultaat is de BOVAG Camperkeuring. Een camper is een auto en een kampeermiddel ineen en heeft dus ook een vakman nodig die beiden begrijpt. Met dit product kan een camperbedrijf dat beter uitleggen en zich steviger profileren. En we geven de consument hiermee één adres voor een autotechnische keuring van de camper én de keuring en onderhoud van het kampeergedeelte”, aldus Mastop.

“De consument van nu vraagt om alle gemak onder één dak”
Maarten Mastop | branchemanager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven

Checklist

In de werkgroep met leden zit ook Bart Schoones, eigenaar van Liba Campers in Liempde en bestuurslid van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Schoones gebruikte in zijn bedrijf al langer een ‘aankoopcontrolechecklist’ om een beeld te krijgen van de status van de camper, met daarop ook de autotechnische details. “Dat rapport leggen we ook altijd in de campers die te koop staan. Klanten vinden dat prettig, ze zien dat alle details gecheckt zijn en dat geeft zekerheid.” 

Zekerheden

Schoones ziet ook in zijn bedrijf dat er behoefte is aan een product als de BOVAG Camperkeuring: “Het is met name een mooi product voor de groep nieuwe camperaars die op zoek zijn naar een vakman en naar zekerheid. Ze informeren voor onderhoud en apk vaak bij hun eigen garage, maar niet elk autobedrijf heeft kennis over het keuren van campers of een brug waarop campers gekeurd kunnen worden. Daarnaast zoeken deze klanten dan ook nog een bedrijf voor het onderhoud van het kampeergedeelte. Met de BOVAG Camperkeuring kunnen we klanten voor apk en onderhoud in ons eigen bedrijf houden. Of naar ons toe te trekken, als ze de camper elders hebben gekocht of zelf hebben gebouwd.” Bij Liba Campers hebben ze ook een apk-keurmeester in dienst, zodat ze naast een autotechnische keuring ook de apk ‘in huis’ kunnen doen.  

“Met de BOVAG Camperkeuring kunnen we klanten in ons eigen bedrijf houden”
Bart Schoones | Eigenaar Liba Campers

Gemak

“De consument van nu vraagt om alle gemak onder één dak”, voegt Maarten Mastop eraan toe. “Dat kunnen we met de BOVAG Camperkeuring bieden. We profiteren daarbij van het BOVAG-merk, dat positieve associaties oproept bij de consument. Zoals betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Zekerheden waar camperaars behoefte aan hebben, juist in een markt met een wildgroei van aanbieders.” 

Toetsing

Om de BOVAG Camperkeuring aan te bieden, moet uw bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden voor de keurmeester(s) en werkplaats. Dit wordt getoetst aan de hand van een schouwing. Als u deze met succes doorloopt, mag u de BOVAG Camperkeuring aan uw klanten aanbieden. 
 

Voorbereiden in 5 stappen:

  1. Check de vereisten op mijn.bovag.nl/camperkeuring en meld u aan via caravancamper@bovag.nl
  2. Zorg voor een gecertificeerde keurmeester.
  3. Zorg voor de juiste werkplaatsinrichting.
  4. Maak een afspraak voor de schouwing.
  5. U krijgt een bevestiging: nu kunt aan de slag!  
Alles over de BOVAG Camperkeuring en de voorwaarden leest u op mijn.bovag.nl/camperkeuring
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring