Autobelasting

Laatste update 10 mei 2021 Leestijd: 2 min

04 Realistische en betrouwbare EV-stimulering

BOVAG pleit voor realistische doelstellingen ten aanzien van elektrisch rijden. De investeringen om te komen tot nul-emissiemobiliteit moeten zo min mogelijk worden betaald door bezitters van benzine- en dieselauto’s. Automobiliteit moet betaalbaar en behapbaar blijven voor consument en ondernemer.

Consument en ondernemer dienen te kunnen rekenen op betrouwbaar en voorspelbaar fiscaal EV-beleid. De huidige systematiek van gas geven en remmen zorgt voor marktverstoringen en is funest voor het consumentenvertrouwen. Dit leidt tot stagnatie van de EV-doorbraak en staat daarmee de gewenste vergroening van het wagenpark in de weg.
 
De overheid moet ook werk maken van een slimme sloopregeling voor de oudste diesels. Ten eerste omdat daarmee heel snel het minst schone deel van het wagenpark opschoont, maar ook omdat daarmee de gewenste doorstroming en dus vergroening van de automarkt op gang komt.
 
Politieke wensen en overheidsbeleid moeten ten slotte aansluiten bij wat technologisch en sociaaleconomisch haalbaar is. Ze moeten kunnen rekenen op voldoende draagvlak. En ondernemers moeten kunnen rekenen op een betaalbaar en uitvoerbaar beleid waarbinnen voldoende ruimte blijft voor ondernemerschap.


 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring