BOVAG: de vereniging en afdelingen

Laatste update 12 juni 2023 Leestijd: 5 min

09 BOVAG Dutch Car Restorers

Klassiekers restaureren en bekleden is een vak apart. Vaak gaat het om ingrijpende en kostbare werkzaamheden waarvoor specialistische kennis is vereist. Dutch Car Restorers is een samenwerkingsverband van professionele Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van het restaureren van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s.

Zij onderscheiden zich binnen de klassiekerwereld op het gebied van vakmanschap en klantvriendelijkheid. Met hun kwalitatief hoogstaande en transparante aanpak tijdens, voor en na restauratie bieden zij nationale en internationale klanten het vertrouwen en de zekerheid die zij verdienen. De aangesloten bedrijven zijn te herkennen aan het speciale logo van Dutch Car Restorers en nu ook aan het BOVAG-logo. Dutch Car Restorers is een samenwerkingsverband van professionele Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van het restaureren van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s.

                                                       Logo BOVAG-DCR

                                             Logo_EU_NEDERLANDS_EFRO_ernaast_kleur_JPG.jpg

Speerpunten

BOVAG Dutch Car Restorers staan voor kwaliteit, eerlijkheid, transparantie en optimale klantcommunicatie. Voor de komende jaren staan de volgende zaken hoog op de agenda.

Versterken keurmerk

De afdeling wil zich nog nadrukkelijker onderscheiden in de restauratiebranche door het keurmerk verder te ontwikkelen. Zo werkt BOVAG Dutch Car Restorers aan nieuwe producten en diensten om klanten extra zekerheid en garantie te kunnen geven. Daarnaast is het doel nieuwe leden binnen het BOVAG-netwerk aan te trekken om de krachten te bundelen en de klassiekerbranche nog beter op de kaart te zetten.

Belangenbehartiging

De klassieke auto rijdend houden en de restauratiebranche ondersteunen, dat zijn de hoofddoelen van BOVAG Dutch Car Restorers. Een van de speerpunten is dan ook om zowel de automobilist als de politiek bewust te maken van het belang van gespecialiseerd onderhoud op regelmatige basis. Bovendien maakt de afdeling zich sterk om het milieuvervuilende imago van de klassiekerbranche recht te zetten in Den Haag en Brussel: milieuzones dringen de klassieke auto ten onrechte terug uit de stad, met alle gevolgen voor berijders en branche. BOVAG Dutch Car Restorers trekt in de lobby samen op met partnerorganisaties als RDW, KNAC en FEHAC.Bekijk alle afleveringen op het BOVAG-YouTubekanaal
 

Behoud van vakmanschap

Het restauratievak is in gevaar. Er zijn vrijwel geen opleidingsmogelijkheden terwijl het rijdend houden van klassiekers juist vraagt om specifieke kennis van zowel oude als moderne restauratie- en onderhoudstechnieken. Samen met verschillende opleidingsinstanties wil BOVAG Dutch Car Restorers de opleidingsmogelijkheden vergroten en meer jongeren met een passie voor techniek en klassieke auto’s interesseren voor het vak.

Duurzame innovatie

BOVAG wil de branche graag op een zo verantwoord mogelijke manier verder brengen. Als partner van het door de EU gesubsidieerde project Clean & Future Proof Mobility concepts werkt BOVAG actief mee aan het opbouwen en samenbrengen van kennis op het gebied van duurzame techniek voor behoud en innovatie van mobiliteitsconcepten. Dit doen we onder andere door:

Wat doet BOVAG voor Dutch Car Restorers?

Lees in dit handige overzicht wat BOVAG voor zijn leden van Dutch Car Restorers doet:

Eisen vakdisciplines BOVAG Dutch Car Restorers


Vrijwillige Klassieker Inspectie


Lid worden

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in het lidmaatschap van BOVAG Dutch Car Restorers? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder:
E dcr@bovag.nl
T (030) 659 53 33

 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring