BOVAG-promotieacties & -campagnes

Laatste update 30 juni 2022 Leestijd: 5 min

06 BOVAG Nationale Autowasdag 2022

Eén dag auto’s wassen en poetsen voor het goede doel, dat doen we op de BOVAG Nationale Autowasdag op zaterdag 2 juli!

Dit jaar heeft het bestuur het Nationaal MS Fonds gekozen als goede doel. Samen met u willen we de droom van het Nationaal MS Fonds verwezenlijken: een toekomst zonder de ziekte Multiple Sclerose (MS). Dit is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarmee in Nederland zo’n 25.000 mensen leven. Medicatie kan de ziekte afremmen, maar een definitieve oplossing is er (nog) niet. Het Nationaal MS Fonds investeert in wetenschappelijk onderzoek en maakt zich hard voor het continu verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS en hun zorg. Het Nationaal MS Fonds zet alles op alles om haar droom te laten uitkomen. Het zou fantastisch zijn als u een steentje wilt bijdragen aan een beter leven met MS. Doet u mee? 

De actie 

Voor elke wasbeurt draagt uw autowasbedrijf op zaterdag 2 juli minstens één euro af aan het Nationaal MS Fonds. Poetsbedrijven dragen in de week voorafgaand aan de Nationale Autowasdag een deel van hun opbrengst af, met als richtlijn tien procent. Om de actie richting uw klant aan te kleden, zorgt BOVAG dat u een spandoek en een poster ontvangt. Ook wordt er samen met het Nationaal MS Fonds een toffe kleurplaat gemaakt. Deze kan voorafgaand en tijdens de Nationale Autowasdag worden uitgedeeld. Kinderen maken kans op een dagje weg met het hele gezin. De ingekleurde exemplaren kunnen kosteloos worden opgestuurd naar het antwoordnummer van BOVAG. Uit alle inzendingen trekken we de prijswinnaars.  

Na afloop van de actie worden alle tekeningen verzameld door BOVAG en samen met de cheque, van het ingezamelde bedrag, aangeboden aan het Nationaal MS Fonds. Onder de noemer ‘BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven steken het Nationaal MS Fonds een hart onder de riem!’. Het eindbedrag wordt na 2 juli geïnventariseerd. Op de cheque staat ook uw bedrijfsnaam als u meedoet aan deze actie. 

Landelijke promotie

BOVAG voert in aanloop naar de Nationale Autowasdag campagne om mensen op te roepen om hun auto te laten wassen op 2 juli. Dat doen we met een Facebook-campagne en radiospot. Van woensdag 29 juni tot en met zaterdag 2 juli is het BOVAG-radiospotje regelmatig te horen op verschillende Nederlandse radiozenders. Met speciale dank aan 100% NL, het mediabedrijf dat ons sponsort en meerdere keren per dag onze radiocommercial zal uitzenden op 100% NL. Ook is afgelopen zaterdag een Facebookcampagne gestart waarin de Nationale Autowasdag wordt gepromoot. In de toolkit vindt u voorbeelden van Facebook-posts die u kunt gebruiken op uw eigen Facebook-pagina. Daarin vindt u ook de radiospotjes. U kunt ze hieronder beluisteren. 

Radiospotje dat wordt uitgezonden van woensdag 29 juni t/m vrijdag 1 juli:

Radiospotje dat wordt uitgezonden op de BOVAG Nationale Autowasdag: 

Ook het Nationaal MS Fonds roept met een filmpje op social media mensen op om hun auto te laten wassen op 2 juli. 

Zo doet u mee

  • Geef u voor 26 juni op. | U ontvangt in week 24 of 25 een pakket kleurplaten, twee posters en een spandoek, waarmee u kunt laten zien dat uw bedrijf deelneemt aan de BOVAG Nationale Autowasdag. Let op: u krijgt dit pakket alleen toegestuurd als u zich aanmeldt. Daarnaast wordt u www.bovag.nl genoemd als deelnemer van de BOVAG Nationale Autowasdag.  
  • Download het promotiepakket. | Gebruik het promotiemateriaal om de BOVAG Nationale Autowasdag lokaal onder de aandacht te brengen en natuurlijk om te laten zien dat uw bedrijf hieraan meedoet. U kunt bijvoorbeeld een voorbeeldpersbericht, extra kleurplaten en banners voor social media downloaden. Eventueel kunt u ze voorzien van uw eigen bedrijfsnaam en -logo. 
  • Collectanten in uw wasstraat. | Tijdens de BOVAG Nationale Autowasdag op 2 juli kunnen collectanten van het Nationaal MS Fonds op uw locatie komen collecteren, om zo nog meer geld in te zamelen voor het goede doel. Heeft u liever geen collectant ter plaatse, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Mail naar Christa Huissoon: autowas@bovag.nl
  • Afronding actie. | Achteraf inventariseren wij bij de deelnemers hoeveel geld ze bijeen hebben gebracht voor het Nationaal MS Fonds. Hoe dat precies in zijn werk gaat, berichten wij u tegen die tijd uitgebreider.

Klik hier voor meer informatie over het Nationaal MS Fonds.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring