Terug

Verrassende innovaties

Ondernemerschap
Leestijd: 4 min

Grote veranderingen zoals corona dwingen u om uw bedrijf aan te passen aan de nieuwe situatie. Dat maakt stevig ingrijpen soms noodzakelijk, maar kan ook leiden tot verrassende innovaties en samenwerkingen, weten drie ervaringsdeskundigen.  

Joris van Hintum van Verkeersschool De Weerd moest zijn bedrijf tweemaal sluiten door corona: “Tijdens de eerste lockdown zijn we direct begonnen met damage control. Daarna hebben we nagedacht over hoe we toch geld konden verdienen, maar dat bleek onmogelijk. Dus hebben we onder meer ingezet op het onderhouden van de relatie met klanten. Zo hebben we leerlingen DRI-VR aangeboden, een dienst waarmee leerlingen thuis met een VR-bril virtueel rijles volgen. Dat beviel zo goed dat we DRI-VR nu standaard opgenomen hebben in ons lespakket. Ook geven we in de huidige lockdown online theorieles aan leerlingen die na de lockdown examens hebben.” 

Bij Bruinsma Verkeersopleidingen zitten de rij-instructeurs ook opnieuw thuis. Op vier na. Als chauffeurs voor PostNL verzorgen zij tijdelijk het vrachttransport tussen de sorteercentra. “In een gesprek met PostNL, een klant van ons, vertelden ze dat vrachtwagenchauffeurs nodig hadden. De match was direct gemaakt”, vertelt directeur Frank Hoornenborg. “Op verzoek van PostNL zijn mijn medewerkers gedetacheerd, daarvoor heb ik een SBI-code voor uitleenbureaus aan moeten vragen.  Na een korte opleiding bij het postbedrijf zijn ze aan de slag gegaan. “Ze vinden het heel fijn dat ze op deze manier toch werken. Het is een leuke afwisseling voor ze. En ik verdien er nog wat aan.”  

Al voor corona richtte Gerard Spoor, directeur/eigenaar van Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur, shortleasebedrijf Dynamic Rent op. “We bedienen met name werkgevers die wel auto’s willen leasen, maar zich niet willen committeren aan een meerjarig leasecontract. Omdat ze met tijdelijke arbeidscontracten werken bijvoorbeeld. Tijdens de eerste lockdown stortte de vraag naar shortlease in, maar die herstelde snel want de behoefte aan flexibiliteit is door alle onzekerheid groter dan ooit. Door corona is ons wagenpark vorig jaar verdubbeld, maar onze huurvloot voor gewone dagverhuur hebben we moeten laten krimpen. Corona leert mij dat je niet alleen moet kunnen opschalen, maar ook afschalen.” 

Is uw bedrijf toe aan verandering, maar weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Bekijk dan het artikel 'Werken aan je bedrijf' en ontdek hoe u in een aantal concrete stappen tot nieuwe plannen en idee├źn komt. 

Dit arikel is verschenen in de BOVAGkrant 2021-01.
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring