Dirk (35) en Annemarie (34) Slagman zijn sinds 9 juli 2021 de nieuwe eigenaren van TopMoto in Apeldoorn. Ze hebben de motorzaak overgenomen van Albert Ensing (59). Een goede voorbereiding, de juiste onafhankelijke ondersteuning en het boerenverstand hebben gezorgd voor drie tevreden gezichten. “Soms moet je gewoon met elkaar om de tafel, en niet alleen per mail communiceren.”
Terug

TopMoto: een verkoopproces met ups en downs

Ondernemerschap
Leestijd: 11 min

Dirk (35) en Annemarie (34) Slagman zijn sinds 9 juli 2021 de nieuwe eigenaren van TopMoto in Apeldoorn. Ze hebben de motorzaak overgenomen van Albert Ensing (59). Een goede voorbereiding, de juiste onafhankelijke ondersteuning en het boerenverstand hebben gezorgd voor drie tevreden gezichten. “Soms moet je gewoon met elkaar om de tafel, en niet alleen per mail communiceren.”
 

Het is een wens die uitkomt voor Dirk en Annemarie, beiden actieve motorrijders. “Het ondernemerschap trok altijd al”, zegt Dirk vanachter zijn bureau in de goedlopende motorzaak in Apeldoorn. Hij was altijd bedrijfsadviseur bij een accounts- en adviesbureau. “Een leuke baan, maar ik wist; vroeg of laat ga ik ondernemen. En op het moment dat de tip dat Albert Topmoto mogelijk wilde verkopen bij ons binnenkwam, was het één en één is twee. Hier komt echt alles samen; wij hebben het tweewielervirus en willen graag ondernemen.” Er werd dan ook al vrij snel met Albert gebeld en de jonge ondernemers gingen op bezoek bij zijn bedrijf. “De overname is in een jaar tijd geregeld, en in die twaalf maanden werd er iedere keer een stukje bij de puzzel aangelegd. Het plaatje dat daarbij ontstond paste steeds beter bij ons. Je leert het bedrijf kennen, de cijfers, de uitstraling, het dealerschap, het kwaliteitsniveau en de bedrijfsomvang. Met die punten samen konden we uiteindelijk de puzzel leggen, een puzzel waarvan wij dachten; dit is het. Dit moeten we doen”, aldus Annemarie.

De juiste overnamekandidaten

Ook bij Albert leefde al snel het gevoel dat Dirk en Annemarie de juiste overnamekandidaten waren. “Ik had al wat geïnteresseerden gesproken, dat waren vooral liefhebbers. Maar mensen die graag motorrijden, zijn nog niet per definitie goede ondernemers. Daar komt veel meer bij kijken. Ondernemen is vallen en opstaan, incasseren en weer verder, maar ook voorzichtig zijn met wat je uitgeeft. Bij Dirk en Annemarie is de juiste ondernemersgeest er wel. Al snel zag ik bijvoorbeeld: Dirk snapt de cijfers meteen. Dat geeft vertrouwen.” Er was Albert namelijk veel aangelegen dat het bedrijf in de juiste handen zou belanden. “Ik heb hier samen met het team een prachtige zaak opgebouwd, en jarenlang mijn hele ziel en zaligheid erin gestopt. Dat geef je niet zomaar weg, dat moet over naar ondernemers met een toekomstvisie, naar ondernemers die de continuïteit kunnen borgen.” 

“Wat wil je nou? Wil je het verkopen? Dan moet je dat concurrentiebeding gewon accepteren. En dat heb ik dan ook gedaan”
Albert Ensing | voormalig eigenaar TopMoto

De voorbereidingen

TopMoto Apeldoorn is Yamaha Exclusief Dealer, multibrand occasion- en servicecenter en biedt alles voor de motorliefhebber. “Wij bieden hier vanuit de one-stop-shop gedachte een compleet palet aan diensten en producten aan om de motorrijder en -rijdster zo goed mogelijk van dienst te zijn. TopMoto is ‘gebouwd’ op sterke merken van onder andere motorkledingfabrikant Macna en Givi bagagesystemen”, vertelt Albert. Hij is al drie jaar bezig met de voorbereidingen op de verkoop van zijn bedrijf. “Ik dacht; als ik zestig ben, dan moet ik de zaak hebben verkocht. Het vergt namelijk veel van je, je moet er ontzettend veel energie in steken om er een succes van te maken. Dat is mij goed gelukt, maar ik weet niet of ik na mijn zestigste nog de drive heb. Daarom ben ik ook zo blij met Dirk en Annemarie, ze zijn jong en ambitieus.” 

De eerste aanzet voor de voorbereiding van de verkoop werd gegeven door BOVAG. “BOVAG organiseert kennissessies (Stoppen en Doorgaan?, red.) waarin ondernemers worden meegenomen in de belangrijkste onderdelen van een bedrijfsverkoop. Ik heb zo’n sessie bijgewoond, in Drenthe. Zeer leerzaam. Een belangrijk punt was bijvoorbeeld de cijfers. Die moeten accuraat zijn. Ze zeiden letterlijk; zorg dat je precies weet wat je verkoopt en onderbouw het met de juiste cijfers. Dat heb ik gedaan.” Toch ging het verkoopproces niet helemaal zonder slag of stoot, vertelt Albert.

“Met de cijfers en met mijn boekhouder ging ik het gesprek met Dirk en Annemarie in. Daarbij liep het contact over de technische kant van de overname via hun adviseur. Maar die kijken heel koud naar de cijfers, voor wat betreft de waarde van de voorraden was ik het daar niet helemaal mee eens.” Albert vond dat de voorraden ‘going concern’ (uitgaande van de bestaande situatie, red.) moesten worden gewaardeerd, en niet sec en alleen wat er op de balans staat. “Daarnaast vond ik ook dat er bij de waardering meer aandacht moest zijn voor het totaalplaatje, voor het feit dat het een stabiel en financieel gezond bedrijf is, voor het ervaren team, voor de goede naam, noem het allemaal maar op.” De onderhandelingen liepen hierdoor korte tijd vast. “Ik heb daarom de hulp van Alfa Accountants ingeroepen. Die hebben op gelijkwaardig niveau met het adviesbureau van Dirk en Annemarie kunnen praten. En dat heeft de boel vlot getrokken, heel fijn”, zegt de ondernemer.

Dirk bevestigt dat de gesprekken op een bepaald moment moeizaam verliepen. “Albert keek bijvoorbeeld heel anders tegen de waardering van bepaalde bedrijfsonderdelen aan dan wij en onze adviseurs. We spraken eigenlijk langs elkaar heen, daarom hebben we hem ook geadviseerd een bureau in de hand te nemen. En dat is gebeurd, daarna kwam het in een stroomversnelling.”

“Hier komt alles samen; onze passie voor tweewielers, de techniek, het commerciële en de ambitie voor het ondernemerschap”
Dirk Slagman | mede-eigenaar TopMoto

De emotionele kant 

Toch was er ook nog wel een andere stap te nemen voor Albert. “Er was een concurrentiebeding opgenomen in het contract en daarmee wilde ik in eerste instantie niet akkoord gaan. Ik ga niet achter de geraniums zitten op mijn zestigste, dacht ik. Ik wil nog wel wat ondernemen. Maar goed, toen heb ik een avond gezeten met mijn vrouw en met mijn boekhouder. En die zeiden ook; wat wil je nou? Wil je het verkopen? Dan moet je dat concurrentiebeding gewoon accepteren. En dat heb ik dan ook gedaan.” Het was de emotie die het in eerste instantie won van het boerenverstand bij Albert. “Logisch, ik zit 45 jaar in deze business. Ik heb tienduizenden motorfietsen verkocht. En met de verkoop komt er een einde aan dat tijdperk. Dat maakt het lastig om er afstand van te doen. Maar ik realiseer mij ook dat het beter is om afscheid te nemen nu het bedrijf er goed voor staat. Het is net als in de topsport; je kunt beter stoppen op je hoogtepunt dan te lang doorgaan met een mogelijk roemloos afscheid als gevolg.”

Als Albert terugblikt op het verkoopproces, dan zou hij een aantal zaken anders doen. “Allereerst, we mailen en sms’en wat af in deze tijd. Soms is het gewoon beter om met elkaar om de tafel te zitten. Gewoon face-to-face overleggen en afspraken maken.” De technische kant van de verkoop is overgelaten aan de adviseurs, maar Albert heeft met Dirk en Annemarie zelf gesproken over de details. “Zo wilden zij graag dat ik nog even zou blijven werken in de zaak, en dat ik met mijn ervaring de inkoop van motors tot het eind van het jaar zou regelen. Nou, prima. En we hebben daarover goede afspraken kunnen maken.”

Dirk knikt instemmend. “Wij vinden het fijn dat Albert na de overname op 9 juli nog een maand heeft meegelopen, de zaak heeft overgedragen en ons enkele van de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd.” Dirk kijkt tevreden terug op het verkoopproces. “Het is vlot gegaan, van april 2020 tot feitelijk de officiële overname op 9 juli 2021. En natuurlijk is er veel overlegd en onderhandeld, dat hoort erbij. Maar wij zijn dik tevreden. Hier komt alles samen; onze passie voor tweewielers, de techniek, het commerciële en de ambitie voor het ondernemerschap.”

Stabiele basis

Albert Ensing is niet de oorspronkelijke oprichter van TopMoto: dat zijn Hanro en Wilko Staal. Zij werken nog steeds in het bedrijf en zijn blij met de overname door Dirk en Annemarie Slagman. “Zij zetten heel bewust de stap naar het ondernemerschap, ze zijn jong en energiek en gaan er voor volle honderd procent voor. Dat weet ik zeker”, vertelt Wilko. Zijn broer Hanro knikt instemmend. “En weten ze iets niet, dan kunnen ze altijd terugvallen op onze kennis. Wij weten van de hoed en de rand. Die combinatie van jong bloed en de ervarenheid van het team zorgt ervoor dat de continuïteit van het bedrijf is geborgd. Heel fijn.”
 

Stoppen en Doorgaan?

BOVAG organiseert vanaf het najaar weer vier kennissessies van ‘Stoppen en doorgaan?’ waarin ondernemers worden meegenomen in de belangrijkste onderdelen van een bedrijfsverkoop. Een adviseur van Alfa Accountants licht toe wat er komt kijken bij het verkoopklaar maken en overdragen van het bedrijf. Ook zijn er ondernemers die hun ervaringen delen. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen. Wilt u op termijn uw bedrijf overdragen, of bent u degene die een bedrijf gaat overnemen? Meld u dan aan voor een van de kennissessies via mijn.bovag.nl/stoppenendoorgaan.

Dit artikel is verschenen in BOVAGkrant 07-2021

Tekst: Martijn Louws, fotografie: Peter Arno Broer
 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring