Bedrijfsverkoop, -overdracht en -beëindiging

Laatste update 28 maart 2023 Leestijd: 4 min

02 Stoppen en doorgaan?

Er zijn vele en verschillende redenen waarom ondernemers hun bedrijf willen verkopen: een naderend pensioen, het hebben van geen opvolger of juist wel, een opgezegd dealercontract, een interessante koper, een structureel afnemend rendement of er ‘gewoon’ geen zin meer in hebben. Wat de aanleiding ook is als u uw bedrijf wilt overdragen of verkoopklaar wilt maken er geldt één gouden regel: begin op tijd.

En soms blijkt dat het niet mogelijk is om uw bedrijf te verkopen en zal u uw bedrijf moeten beëindigen. Elke situatie kent de nodige fiscale, juridische en financiële aandachtspunten en is vaak ook een emotioneel proces. Dit vraagt de nodige voorbereiding en daarbij is elk bedrijf, of beter gezegd elke ondernemer, elk mens, uniek. 
Het programma 'Stoppen en doorgaan?' ondersteunt ondernemers in deze fase van het ondernemerschap met:

Brochure 'Stoppen en doorgaan?'

In deze brochure wordt u geïnformeerd over bedrijfsverkoop, bedrijfsopvolging en bedrijfsbeëindiging. Ook gaan we in op de specifieke situaties van een dealercontract en besteden wij aandacht aan het voortzetten van het bedrijf met een ander businessmodel.

Kennissessie 'Stoppen en doorgaan?'

BOVAG organiseert samen met Alfa Consultants regelmatig kennissessies waarbij de belangrijkste punten van bedrijfsverkoop, bedrijfsoverdracht en bedrijfsbeëindiging aan bod komen. Kijk of er sessies zijn gepland in de evenementenkalender.

Webinar 'Stoppen en Doorgaan?'

In dit webinar nemen een overname adviseur van Alfa Consultants en twee ondernemers die al een keer voor de keuze hebben gestaan, u mee langs de belangrijkste stappen uit het verkoopproces van een bedrijf. Het overdragen van uw bedrijf aan een volgende generatie of een werknemer kunt u ook als een verkoop beschouwen. 

Bekijk het webinar:

Contact

Heeft u na het lezen van de brochure of het zien van het webinar nog vragen, dan kunt u deze natuurlijk kwijt bij uw BOVAG-accountadviseur of stellen via stoppenendoorgaan@bovag.nl.

Deze ondernemers gingen u voor

Meer informatie

BOVAG helpt u op verschillende manieren op weg bij uw plannen voor het verkopen, overdragen of beëindigen van uw bedrijf. Zo brengt BOVAG Matchmaking vraag en aanbod samen van zowel aankoop als verkoop van bedrijven. En kunt u advies inwinnen van bijvoorbeeld een BOVAG-werkgeverscoach, BOVAG-ledenadviseur of BOVAG-bedrijfsadviseur. Heeft u een eigen pand en wilt u de bestemming veranderen zodat het u het vastgoed breder in kunt zetten? Ook ondersteunt BOVAG u met tips en adviezen. 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring