BOVAG zocht schadeherstelbedrijven op die al een richting hebben gekozen voor de toekomst. Deze keer: Lease lover ABS Autoherstel Kaspers en Lotte
Terug

Lease lover ABS Autoherstel Kaspers & Lotte: “Ik zie de leasemarkt alleen maar groeien”

OndernemerschapOnderzoek en cijfers
Leestijd: 7 min

In het maartnummer van de BOVAGkrant licht het artikel ‘Schadeherstelmarkt een derde kleiner in 2030’ het onderzoek toe dat BOVAG deed naar de toekomst van de schadeherstelbranche. In de conclusie van het onderzoek wordt gesproken over vier richtingen in schadeherstel: Lease lover, Brand’s best friend, Local hero en Niche. BOVAG zocht schadeherstelbedrijven op die al een van deze richtingen zijn ingeslagen.

“Gestuurde schadestromen, daar zijn we sterk in. Zo’n 75 procent van ons werk komt uit de lease en de overige 25 procent is sturing vanuit contracten met verzekeraars. Onze focus ligt op digitaal plannen, heldere processen, korte doorloopsnelheid en kostenbesparend herstel. We zijn ingesteld op de zakelijke markt.” Aan het woord is Martin Koordes van ABS Autoherstel Kaspers & Lotte uit Amsterdam. Een bedrijf dat we met deze bedrijfsvoering en aantallen gerust een ‘Lease lover’ kunnen noemen.

“Auto’s met grotere schades verstoren ons proces en dan kiezen we voor doorverwijzen naar een ander schadeherstelbedrijf.”

 “Ons bedrijf is zo ingericht dat we het snelst en het meest efficiënt werken als we kleinere schades binnenkrijgen via verzekeraars in de range tussen de 500 en 10.000 euro.  Auto’s met grotere schades verstoren in veel gevallen ons proces en dan kiezen we er liever voor om deze door te verwijzen naar een ander schadeherstelbedrijf. Vooral duurdere schades in het hogere segment verwijzen we door. Dan praat je over schades van vijftienduizend euro en meer. Daar gaat veel tijd en energie in zitten en bovendien is daar specifiekere kennis en apparatuur voor nodig. Die schades kunnen beter naar bedrijven die daarin zijn gespecialiseerd.”

Zaterdag open

Martin ziet de leasemarkt voorlopig stevig groeien. “Ik zie voor ons een goede en groeiende toekomst in lease. Zeker nu leasen onder particulieren ook steeds populairder wordt.” Regelmatig kijkt hij hoe het beter en efficiënter kan in zijn bedrijf. “Twee jaar geleden ben ik begonnen met het maken van een verbeterslag in de productiviteit van de werkplaats op zaterdag tot 16.00 uur. Hierdoor zijn we nu zes dagen in de week productief. Zo kan ik meer doorgang creëren op dezelfde vierkante meters. We hebben zo’n 4.500 vierkante meter grond en een pand van 2.000 vierkante meter. Sinds we ook de zaterdag open zijn, kunnen we hier meer uren op verkopen en herstellen we gemiddeld 75 tot 85 schades per week.”

De toekomstvisie van BOVAG op de schadeherstelmarkt herkent Martin wel, maar hij zet vraagtekens bij de ontwikkeling in de markt. “Hoe snel alle ontwikkelingen gaan, wordt bepaald door de markt. Denk aan merk-erkend herstel. Wij doen alle merken en hebben daarvoor ook alle kennis en ervaring in huis maar mogen bijvoorbeeld geen onderdeel herstellen van Tesla of Volvo. De onderdelen moeten er nieuw in van die fabrikanten. Voor wie mag je straks nog herstellen en wie gaat dat bepalen? Het is een bijzonder speelveld dat voortdurend in ontwikkeling is.”

“Sinds we ook de zaterdag open zijn, kunnen we hier meer uren op verkopen en herstellen we gemiddeld 75 tot 85 schades per week.”

Toekomst blijft onvoorspelbaar

Zorgen over de toekomst heeft hij niet. “Wanneer het wat minder gaat, kan ik de zaterdag er altijd weer vanaf halen. Voor nu zie ik de leasemarkt alleen maar groeien. Het is de enige markt waar opdrachtgevers als leasemaatschappijen hard kunnen sturen op doorverwijzing naar een bepaald schadeherstelbedrijf. Op dit moment zijn wij druk met het implementeren van ABS Totaalherstel. Hierdoor zijn we straks in staat merk-erkend herstel met behoud van fabrieksgarantie uit te voeren voor vrijwel elk merk. Ons personeel is voortdurend in opleiding en inmiddels kunnen wij in huis al ADAS-systemen kalibreren en groeien we verder mee met de markt. De markt is altijd in beweging en er komt elke keer wel weer wat nieuws voorbij. De toekomst blijft onvoorspelbaar.”

Meer weten over de toekomst van de schadeherstelmarkt? Lees hier de BOVAG-onderzoeksresultaten.
Lees ook: ‘Local hero’ Autoschade Karnekamp: “Zoek je eigen weg”
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring