Bovag logo
VAG-groep gaat op 30 juni over op SERMI; heb je al een certificaat?
0%
Terug

VAG-groep gaat op 30 juni over op SERMI; heb je al een certificaat?

Laatste update 24 mei 2024Leestijd: 2 min
SERMI

Als jij en/of je medewerker(s) vanaf 30 juni willen werken aan anti-diefstalgerelateerde onderdelen van voertuigen die vallen onder de VAG-groep (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda), dan heb je een SERMI-certificaat nodig. Pon stopt op die datum met haar eigen GeKo-toegang. Heb je nog geen SERMI-certificaat? Regel dit dan snel, de aanvraag en het uitreiken van het certificaat kost tijd.

Let op: dit is alleen van toepassing op onafhankelijke autobedrijven die diefstalgerelateerde werkzaamheden aan een VAG-merk uitvoeren. VAG-dealers hoeven geen SERMI-certificaat aan te vragen als zij deze werkzaamheden uitvoeren aan een VAG-merk.

SERMI

Wie sinds 1 april 2024 werkt aan Electronic Control Units, sleutels, contact- of deursloten van (bestel)auto’s, campers of vrachtwagens, heeft een SERMI-certificaat nodig. Dit certificaat vervangt alle merkspecifieke antidiefstalcertificaten. Een SERMI-certificaat kun je aanvragen bij een onafhankelijk certificeringsinstantie. BOVAG-leden profiteren daarbij van tien procent korting. Meer informatie, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen, is te vinden op mijn.bovag.nl/sermi.

Nederland op tweede plek

Inmiddels hebben 1.000 autobedrijven en 1.500 monteurs in Nederland hun SERMI-certificaat geactiveerd. Daarmee zijn we het tweede land in Europa met de meeste aangesloten bedrijven. Alleen in Duitsland zijn er meer bedrijven met een SERMI-certificaat.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.