Bovag logo
U heeft nog 2 maanden om aan de Informatieplicht te voldoen
0%
Terug

U heeft nog 2 maanden om aan de Informatieplicht te voldoen

Laatste update 29 september 2023Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Heeft u uw energiebesparende maatregelen al doorgegeven aan RVO? U heeft tot 1 december de tijd om uw uitgevoerde en geplande energiebesparingsmaatregelen door te geven via het e-loket van RVO. Deze Informatieplicht geldt voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken. Ga snel aan de slag, want voordat u het weet is het 1 december. BOVAG helpt u hierbij.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt vast welke energiebesparende maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen. Als uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruikt, bent u verplicht om deze maatregelen door te voeren en te rapporteren via het

e-loket van RVO

. In de

Erkende Maatregelenlijst

(EML) ziet u om welke maatregelen het gaat. De lijst bestaat uit drie onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Meer informatie over de Informatieplicht leest u ook op

mijn.bovag.nl/energiebesparing

.

Los van de Informatieplicht is het raadzaam om aan energiebesparing te doen. De maatregelen op de EML zijn in vijf jaar terug te verdienen. U bespaart na uw investering direct energie en het levert u na vijf jaar al geld op. Het is dus ook interessant om hiermee aan de slag te gaan als u niet onder de Informatieplicht valt.

BOVAG helpt

Er komt wat werk op u af, maar BOVAG helpt u hierbij, op verschillende manieren:

  1. Zelf doen met de tool van DEB: Duurzaam. Energie. Besparen. Via deb.nl/bovag krijgt u een compleet en actueel overzicht van de energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen en welke subsidies er mogelijk van toepassing zijn. Alle door u gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen worden in DEB samengevat in één document dat u direct kunt aanleveren bij RVO. DEB organiseert in oktober vier gratis webinars over de Informatieplicht. Na een half uur weet u hoe u voldoet aan de plicht en hoe DEB u daarbij helpt. Meer informatie vindt u hier.
  2. Compleet ontzorgd met de Informatieplicht Service van BOVAG Energie. Bij de Informatieplicht Service bezoekt een energieadviseur uw onderneming om de benodigde informatie te verzamelen. Hiermee wordt een rapport opgesteld. Deze rapportage wordt voor u ingediend en geregistreerd bij het e-loket van RVO. Hiermee voldoet u aan de Informatieplicht. Heeft de RVO achteraf nog vragen over de rapportage? Dan worden deze ook voor u beantwoord! Vraag deze service aan via bovagenergie.nl/ips.

Op

mijn.bovag.nl/duurzaamondernemen

vindt u alle informatie over wat u moet en kunt doen aan duurzaamheid binnen uw bedrijf.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.