Bovag logo
Let op: 1 april SERMI actief, vraag je certificaat aan
0%
Terug

Let op: 1 april SERMI actief, vraag je certificaat aan

Laatste update 26 januari 2024Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Heb je een onafhankelijk auto-, schadeherstel-, camper- of vrachtwagenbedrijf en sleutelen jij of je medewerkers regelmatig aan onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie? Dan heb je vanaf 1 april 2024 een SERMI-certificaat nodig. Hoe je dit regelt en wat je ervoor nodig hebt, lees je in dit artikel. Het aanvragen van een certificaat is niet in een dag geregeld, dus begin op tijd!

Het SERMI-certificaat bundelt en vervangt straks alle bestaande certificaten per individueel merk. Na de invoeringsdatum kun je dus geen merkspecifieke antidiefstalcertificaten aanvragen of verlengen.

SERMI-certificaat aanvragen

Het aanvragen van je SERMI-certificering verloopt online via een van de volgende certificeringsinstanties: DEKRA, Stichting Global Network Group TIC (handelend onder de naam SERMI Register) en KIWA. Kijk op

mijn.bovag.nl/sermi

voor de juiste URL en/of van toepassing zijnde kortingscode. BOVAG-leden kunnen gebruikmaken van een korting op hun aanvraag.

Voor je aanvraag heb je de volgende zaken nodig:

  • Je bent aantoonbaar werkzaam in de automotive. Dit kun je bijvoorbeeld aantonen met je KvK-inschrijving.
  • Je hebt een aansprakelijkheidsverzekering (met een minimumdekking van 1 miljoen euro voor lichamelijk letsel en 0,5 miljoen euro voor schade aan eigendommen).
  • Je hebt getrainde medewerkers in dienst. Opleidingsniveau: autotechnicus niveau 2 of twee jaar aantoonbare ervaring als automonteur.
  • Je medewerkers beschikken over een eigen e-mailadres en een eigen mobiele telefoonnummer. Dit is nodig omdat het certificaat persoonsgebonden is.
  • Je maakt geen reclame voor of verkoopt activiteiten die de emissie van voertuigen aanpassen (inclusief motortuning).
  • Je beschikt over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) op de onderdelen 2.4b: 11, 12, 13, 41 en 61. De betrokken rechtspersoon en alle medewerkers die een SERMI-toegang willen, moeten een VOG overleggen (beiden zijn aan te vragen via justis.nl).
  • Alle personen die een SERMI-toegang aanvragen beschikken over een geldig legitimatiebewijs.

Klanten van Bovemij worden automatisch geïnformeerd over hun verzekeringspolis die voor SERMI benodigd is.

Meer weten

Kijk op

mijn.bovag.nl/sermi

voor de complete informatie over het SERMI-certificaat.

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.