Bovag logo
Leden vakbonden en Ledenraad BOVAG akkoord met nieuwe cao MvT
0%
Terug

Leden vakbonden en Ledenraad BOVAG akkoord met nieuwe cao MvT

Laatste update 05 februari 2024Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

Zowel de leden van de vakbonden als de ondernemers in Ledenraad van BOVAG hebben ingestemd met het cao-akkoord dat de onderhandelaars in de laatste weken van januari wisten te bereiken. Daarmee ligt er een nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MvT). De nieuwe cao heeft een looptijd van 15 maanden, dus tot en met 31 januari 2025, en behelst een loonsverhoging van 6 procent, met terugwerkende kracht op 1 januari 2024, een verhoging van 90 euro op 1 augustus 2024 en een verhoging van 1,5 procent op 1 januari 2025.

Leden van BOVAG zijn blij met de duidelijkheid die er nu is, met name over de loonsverhoging op 1 januari 2024. BOVAG en vakbonden hebben bovendien afgesproken dat werkgevers die al op eigen initiatief per 1 januari 2024 een collectieve loonsverhoging hebben gegeven - als voorschot op de nieuwe cao - deze verhoging met terugwerkende kracht mogen verrekenen bij toepassing van de nieuwe cao.

Jeugdlonen

De loonafspraken in de nieuwe cao tellen op tot een gemiddelde loonsverhoging van 10,5 procent over de looptijd van 15 maanden. Belangrijk is verder dat extra aandacht is besteed aan het aantrekkelijk houden van de sector voor jongeren. De jeugdlonen zijn om die reden verhoogd. Verder is afgesproken dat medewerkers sneller door hun schalen stappen: in enkele functiegroepen is het aantal functiejaren verminderd, zodat medewerkers sneller aan een hoger salaris komen.

Andere afspraken:

  • Verkopers krijgen ter compensatie voor werken op een feestdag een doorbetaalde vrije dag.
  • Verkopers krijgen de cao-verhoging voortaan ook over hun vaste salaris.
  • Ouderenregelingen (Generatiepact en RVU) blijven intact.
  • Het rouwverlof inzake familieleden is verruimd.

Lees voordat je aan de slag gaat met het toepassen van de nieuwe cao MvT nog even dit artikel door.

Vragen?

Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via: 030 – 65 95 300 of via ledenadvies@bovag.nl.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.