Bovag logo
Eerste resultaten pilot technisch filter Plusnorm positief
0%
Terug

Eerste resultaten pilot technisch filter Plusnorm positief

Laatste update 20 januari 2023Leestijd: 2 min
Artikel header afbeelding

BOVAG en FOCWA zijn een pilot gestart met het technisch filter als belangrijk onderdeel van de Plusnorm. Het technisch filter is een geautomatiseerd systeem dat op basis van kennisregels bepaalt in hoeverre werkzaamheden aan een voertuig complex en/of veiligheidskritisch zijn. Enkele bedrijven hebben het filter inmiddels intensief gebruikt en getest en de eerste resultaten van de pilot zijn positief.

Het filter geeft aan de hand van kennisregels meldingen bij veiligheidskritische, complexe schades. De uitkomsten maken schadeherstellers er bewust van dat het hier gaat om complexe of veiligheidskritische werkzaamheden. De pilotbedrijven zullen het filter nog enkele weken blijven testen, waarna FOCWA en BOVAG in samenwerking met Solera de werking van het filter verder optimaliseren.

Op het moment dat de pilot succesvol is afgerond, zal het mogelijk worden voor schadebedrijven om te gaan voldoen aan de Plusnorm. Daarvoor is echter een nieuwe release noodzakelijk die bij Solera moet plaatsvinden. Zodra meer duidelijkheid is over de planning hiervan, starten we met de uitrol van de Plusnorm.

Vanaf 1 januari 2023 zijn al wel de benodigde opleidingen voor de Plusnorm beschikbaar bij de verschillende opleiders in de branche, waaronder Innovam. Kijk hier voor

meer informatie over opleidingen rond de Plusnorm

en hier over

de Plusnorm zelf

.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.