Bovag logo
BOVAG organiseert crowdfunding voor groene investeringen van BOVAG-ondernemers
0%
Terug

BOVAG organiseert crowdfunding voor groene investeringen van BOVAG-ondernemers

Laatste update 19 juni 2023Leestijd: 4 min
Artikel header afbeelding

In nauwe samenwerking met crowdfundingspecialist Collin Crowdfund start BOVAG met 'Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden'. Groenfinanciering gaat BOVAG-bedrijven helpen die hun bedrijf willen verduurzamen, maar vastlopen op de financiering daarvan.

Zo'n dertig procent van de BOVAG-leden is bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering, of gaat daar binnenkort mee starten. Tot de meest genoemde problemen bij verduurzaming van het bedrijf hoort de financiering van de groene ambities. Zo bleek uit de jongste BOVAG Ondernemersmonitor. Met name via grootbanken is het verkrijgen van een financiering voor bedrijven in de mobiliteitssector er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Daarom heeft BOVAG inzicht gegeven in alternatieve, non-bancaire financiers voor zijn leden. Die staan hier op een rij. Een stap verder gaat BOVAG met Collin Crowdfund, de grootste aanbieder van crowdfunding in Nederland.

Voor duurzame investeringen Tot 75.000 euro

BOVAG-leden kunnen bij Groenfinanciering terecht voor het financieren van investeringen met een duurzaamheidskarakter tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is 5 jaar. Op mijn.bovag.nl staat een lijst met investeringen die hiervoor in aanmerking komen. Mocht een lening onverhoopt niet terugbetaald kunnen worden, dan is er voor de investeerders een gunstige garantstelling die in nauwe samenwerking tussen BOVAG en Collin Crowdfund is vormgegeven.

Laagdrempelig en snel

BOVAG vindt laagdrempeligheid heel belangrijk en daarom krijgt een ondernemer die contact zoekt met Groenfinanciering altijd een medewerker aan de telefoon. En dan ook nog eens een medewerker met verstand van de mobiliteitsbranche. Bij aanvraag van een financiering wordt gevraagd naar de IB-aangifte en de cijfers van afgelopen jaar.

Binnen twee weken kan de gevraagde financiering rond zijn. Bij de eigen huisbank zal dit eerder 6-8 weken zijn. Kom je als nieuwe klant bij een bank, dan duurt het veelal nog langer. Het gevraagde rentepercentage wordt door Collin Crowdfund individueel bepaald op basis van de kenmerken van het bedrijf en de ondernemer (o.a. historische cijfers en de creditscore). Door de garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund meer zekerheid dan normaal aan investeerders en dat leidt tot een relatief lagere rente.

Ondernemers die in zee gaan met Groenfinanciering betalen naast rente en aflossing ook een administratieve vergoeding (0,07 procent per jaar administratiekosten op basis van de oorspronkelijk hoofdsom, € 450,- publicatie- en contractkosten en 2% afsluitkosten (minimaal € 950,-)).

George de Booij, financieel directeur BOVAG: "Uitgangspunt voor BOVAG is dat onze leden snel aan de slag kunnen met verduurzaming. Zodat die ondernemers klaar zijn voor de toekomst, en snel goed meedoen in de transitie. Daarbij is ook en snelle terugverdientijd van groot belang voor onze leden. Zonnepanelen of een waterpomp heb je tegenwoordig al gauw in pakweg 5 jaar terugverdiend. Maar LED-verlichting of optimaliseren van de compressor al in een jaar!"

BOVAG-leden kunnen hier terecht om zich op Groenfinanciering te oriënteren. Een financiering aanvragen kan op de speciale BOVAG-pagina van Collin Crowdfund.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.