Bovag logo
BOVAG Coronamonitor: ondernemers willen tegemoetkoming kosten werknemers in quarantaine
0%
Terug

BOVAG Coronamonitor: ondernemers willen tegemoetkoming kosten werknemers in quarantaine

Laatste update 20 november 2020Leestijd: 3 min
Artikel header afbeelding

Gevraagd naar wat er nodig is aan (overheids)maatregelen om zo goed mogelijk te kunnen blijven ondernemen, noemen BOVAG-ondernemers het vaakst: “Een tegemoetkoming in de onkosten voor werknemers die in quarantaine zijn” (68%). Gevolgd door: “De NOW niet verder versoberen” (56%) en “Tijdelijk een lagere BTW” (54%). Dat blijkt uit de jongste BOVAG Coronamonitor.

In BOVAG Coronamonitor 12 (week 47) liep in het kader van De Dag van de Ondernemer een extra vraag mee, met de bedoeling te inventariseren aan welke (overheids)maatregelen ondernemers in de mobiliteitssector behoefte hebben. De top vijf van deze behoefte is meegegeven aan MKB-voorman Jacco Vonhof, die er in de lobby mede namens BOVAG mee aan de slag kan.

Leerlingen

Het ondernemersvertrouwen blijft stabiel, rond de 80%. Maar het aantal ondernemers dat een omzetdaling rapporteert, stijgt met bijna 5 procentpunt naar 53%. Zorgelijk is dat het percentage ondernemers dat verwacht afscheid te moeten nemen van leerlingen toeneemt met 4,5 procentpunt, evenals de verwachting afscheid te moeten nemen van werkplaatspersoneel. Gemiddeld genomen daalt overigens het percentage ondernemers dat denkt afscheid te moeten nemen van medewerkers licht naar 25%.

Minder klanten

De impact van de crisis op de bedrijfsvoering neemt verder toe. Meer ondernemers melden een dalend aantal klanten, een minder gevulde orderportefeuille en minder werk in de werkplaats. Het verzuim onder personeel daalt licht, maar wordt nog steeds door een derde van de ondernemers genoemd als een nadelig gevolg van de coronacrisis.

Coronamonitor 12 - week 47


Download de cijfers hier:

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de hulpregelingen, werkgeverszaken, over belastingen of het mobiliteitsprotocol? Grote kans dat u het antwoord vindt in het dossier over corona:

mijn.bovag.nl/corona/veelgesteldevragen

.

Blijf op de hoogte

Op

mijn.bovag.nl/coronamonitor

publiceert BOVAG de uitkomsten van deze peiling, inclusief de prioriteiten in de belangenbehartiging. Op

mijn.bovag.nl/corona

vindt u informatie die relevant is voor u als werkgever en ondernemer in de mobiliteitssector, bijvoorbeeld over alle landelijke steunmaatregelen. Heeft u een vraag over deze ledenpeiling of heeft u ergens hulp bij nodig? Bel dan met BOVAG Ledenadvies: (030) 659 53 00.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.