Bovag logo
Assetvisie ING truck- en trailermarkt: na uitzonderlijke jaren daling verkoop verwacht in 2025
0%
Terug

Assetvisie ING truck- en trailermarkt: na uitzonderlijke jaren daling verkoop verwacht in 2025

Laatste update 11 juli 2024Leestijd: 2 min
Truck- en trailermarkt

De truckbranche heeft de afgelopen jaren te maken gehad met productiebeperkingen en een opeenstapeling van orders tijdens corona en de oorlog in Oekraïne. Truckfabrikanten hebben een inhaalslag gemaakt, waardoor de productiecapaciteit op peil is en de levertijden zijn teruggelopen. Daarmee normaliseert de truckmarkt dit jaar. De verwachting is dat de afzet van trucks in 2025 gaat terugzakken. Dit blijkt uit de zeventiende editie van de Assetvisie ING voor de truck- en trailermarkt. BOVAG werkte ook mee aan dit onderzoek.

Doordat de transportvraag is gedaald, is ook de vraag van transporteurs naar nieuw materiaal gedaald. In 2024 worden er wel extra dieselbakwagens gekentekend, die daarmee nog onder de overgangsregeling vallen en daardoor volgend jaar de zero-emissiezone nog in mogen. Daardoor blijft de truckmarkt redelijk op peil dit jaar. ING verwacht dat in 2025 de afzet van trucks zo’n tien procent daalt ten opzichte van dit jaar, door de daling van orders en de ruime capaciteit.

Assetvisie

De Assetvisie ING voor de truck- en trailermarkt is een jaarlijkse uitgave. Je kunt meer lezen over de recente visie via de onderstaande links:

Toekomstvisie BOVAG

BOVAG deed vorig jaar samen met KPMG onderzoek naar hoe de truckbranche zich de komende jaren ontwikkelt. Deze studie helpt truckdealers om zich hierop voor te bereiden. In het onderzoek heeft BOVAG ook acties geformuleerd om leden zo goed mogelijk te (blijven) ondersteunen. De Toekomstvisie van de Nederlandse truckmarkt vind je hier.

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.