BOVAG lanceert kostprijsberekeningstool voor aanhangwagenbedrijven

Laatste update 11 april 2024 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft samen met KPMG een kostprijsberekeningstool ontwikkeld waarmee je jouw kostprijs kunt berekenen. De tool geeft je inzicht in hoe de kosten zijn verdeeld en het biedt handvatten om strategische keuzes te maken. En wijzigt jouw situatie? Dan kun je de tool eenvoudig aanpassen aan de omstandigheden. Zo beschik je altijd over de daadwerkelijke kostprijs. De tool is gratis te gebruiken door BOVAG-aanhangwagenbedrijven. 

Twee versies

Er zijn twee versies ontwikkeld van de kostprijsberekeningstool: een generiek, vereenvoudigd model en een uitgebreide versie.
  • De eenvoudige versie kost weinig tijd, biedt een indicatie van de kostprijs en geeft op hoofdlijnen inzicht in de kostenstructuur.
  • Het invullen van de uitgebreidere versie neemt meer tijd in beslag, maar biedt dan ook een gedetailleerd en op maat gesneden inzicht in de daadwerkelijke kostprijs.
De tool is veilig in jouw eigen online omgeving te downloaden en in te vullen. Uiteraard blijven jouw gegevens anoniem en onzichtbaar voor zowel BOVAG als KPMG.

Zes redenen om de Kostprijsberekeningstool te gebruiken:

  • Je hebt meer grip op jouw kosten
  • Je maakt betere afspraken met jouw opdrachtgevers
  • Je krijgt meer inzicht in waar je kunt bezuinigen of investeringen kunt doen
  • Je voert een beter gesprek met jouw bank over financiering
  • Regelmatig updaten biedt een actueel inzicht in jouw situatie
  • Regeren is vooruitzien, zeker het nieuwe kalenderjaar in zicht

Vragen?

De BOVAG Kostprijsberekeningstools, inclusief handleiding, zijn te vinden op mijn.bovag.nl/kostprijsberekeningstool/aanhangwagenbedrijven. Heb je vragen? Bel naar BOVAG Ledenadvies via telefoonnummer (030) 659 53 00.

Ga naar de kostprijsberekeningstool

De kostprijsberekeningstool is gepresenteerd tijdens de ledendag van BOVAG Aanhangwagenbedrijven. Lees meer over deze bijeenkomst:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring