Elektrificatie en zero-emissiezones; hoe bereid u uw verhuur- of deelautobedrijf hierop voor? Kom naar de regiobijeenkomsten!

Laatste update 26 oktober 2023 Leestijd: 3 min

De verhuurmarkt is de komende jaren flink in ontwikkeling, mede door elektrificatie van het wagenpark. Dit blijkt uit de netwerkstudie van BOVAG en KPMG. De invoering van zero-emissiezones in 2025 zal de vraag naar elektrische huurvoertuigen nog eens extra laten toenemen. Dat vraagt om aanpassing van uw businessmodel. Wat komt er op u af? En hoe maakt u plannen voor uw bedrijf? Tijdens de drie regiobijeenkomsten gaan we in gesprek over de uitkomsten van de netwerkstudie. We bespreken de kansen en uitdagingen voor het verhuur- en deelautobedrijf en u kunt uw vragen hierover stellen aan BOVAG en collega-ondernemers. U bent van harte welkom! Kom op 16 november naar Tilburg, 22 november naar Bunnik of 28 november naar Zwolle. 

De vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen stijgt de komende jaren, blijkt uit de netwerkstudie voor de verhuurbranche. Het totaal aantal verhuurde dagen voor personenauto’s en bestelwagens zit tot 2030 in lift. Ondanks positieve signalen over marktomvang en hogere omzet, komen er ook uitdagingen op het pad van de verhuur- en deelautobedrijven. Zo stijgen de kosten, waardoor de marge en het verdienmodel onder druk komen te staan. De concentratie in de autoverhuurmarkt kan hierdoor toenemen. Belangrijk dus voor verhuur- en deelautobedrijven om keuzes te maken, om ook in de toekomst succesvol te blijven ondernemen. Lees meer over het onderzoek op mijn.bovag.nl/netwerkstudieverhuur.

Personeel

Naast het onderwerp elektrificatie komt het thema duurzaam personeelsbeleid aan bod tijdens de regioavonden. Verhuur- en deelautobedrijven hebben ook last van de krappe arbeidsmarkt. Hoe zorgt u dat personeel langere tijd wil blijven werken in uw bedrijf? Hanny Hulleman van OOMT deelt tips over personeelsbehoud, bijvoorbeeld hoe u kunt omgaan met generatieverschillen op de werkvloer. 

Data

U bent van harte welkom op de onderstaande data. Kunt u niet op de datum in uw eigen regio? Schuif dan gerust aan op een andere locatie. 
  • 16 november in Van der Valk Hotel Tilburg
  • 22 november in het BOVAGhuis in Bunnik 
  • 28 november in Van der Valk Hotel Zwolle

Programma 

  • 18.15 uur: Ontvangst eters met warm buffet
  • 18.45 uur: Ontvangst niet-eters met koffie/thee
  • 19.00 uur: Aanvang programma
  • 20.45 uur: Afsluiting en borrel
  • 21.30 uur: Einde programma
Meld u direct aan

Lees meer over het programma

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring