Jaarcongres voor de Kampeerbranche: in gesprek over elektrificatie, personeel en consumentengedrag

Laatste update 09 november 2023 Leestijd: 3 min

Maarten Bouwhuis leidt op het Jaarcongres voor de Kampeerbranche het gesprek met BOVAG-ondernemers, stakeholders en experts over de toekomst. Daarbij worden de thema’s ‘impact van elektrificatie’, ‘duurzaam personeelsbeleid’ en ‘veranderend consumentengedrag’ onder de loep genomen. Dit is onderdeel van het gezamenlijke programma van BOVAG en KCI. Het Jaarcongres voor de Kampeerbranche vindt plaats op maandag 27 november. Dit jaar komen we bij elkaar op een bijzondere, industriële locatie: DeFabrique in Utrecht. Voor BOVAG-leden is er voorafgaand aan het gezamenlijke programma een ALV. Bent u er ook bij? Meld u snel aan! 

Maarten Bouwhuis is onder meer bekend als presentator bij BNR Radio. Hij is een ervaren debatleider, die op het jaarcongres samen met verschillende inspirerende en informatieve gasten een beeld gaat schetsen van de toekomst van de kampeerbranche. Drie thema’s worden uitgelicht:
  • Impact elektrificatie: Is elektrificatie een kans of bedreiging voor onze branche? Welke beweging moet de kampeerketen maken en welke (product)innovaties zijn nodig? Daarbij wordt ook gekeken naar wat de politiek doet en naar technische ontwikkelingen in de autobranche, met het oog op trekauto’s en de camperindustrie. 
  • Duurzaam personeelsbeleid: Personeelskrapte speelt ook in de kampeerbranche. Wat is het perspectief op de (middel)lange termijn? Welke zorgen hebben ondernemers op dit vlak en waarom is een ‘toekomstbestendig’ personeelsbeleid belangrijk? Wat kunnen ondernemers zelf kunnen doen en wat moeten we als branche regelen? Daarbij komt ook aan bod: cao, arbeidsvoorwaarden, bedrijfsopvolging en generatieverschillen. 
  • Veranderend consumentengedrag: De behoeften van consumenten veranderen. Allerlei factoren spelen daarin een rol. Wat wil de kampeerder straks in 2040 en hoe gaat de kampeerbranche om met die nieuwe ‘tijdsgeest’? Lukt het nog om een duurzame klantrelatie op te bouwen en hoe pak je dat aan?

Algemene Ledenvergadering

Het jaarcongres start voor BOVAG-kampeerbedrijven om 14.00 uur met een algemene ledenvergadering. Daar wordt u bijgepraat over belangrijke projecten waar BOVAG aan werkt. U hoort meer over bijvoorbeeld opleiding en instroom, de campermarkt, keuren met Amtek en lobbydossiers. Ook staan er bestuurszaken op de agenda. Na een pauze start het gezamenlijke gedeelte van het jaarcongres om 16.00 uur. 

Belangrijkste tijden

  • 13.30-14.00: Inloop en ontvangst
  • 14.00-15.30: Algemene ledenvergadering
  • 15.30-16.00: Pauze
  • 16.00-18.00: De toekomst van de kampeerbranche (gezamenlijk)
  • 18.00-20.00: Netwerkdiner
Meer informatie over het programma

Klik hier om u aan te melden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring