Jaarcongres kampeerbranche 2023

Terug

Op 27 november vindt het Jaarcongres voor de Kampeerbranche plaats. Dit congres organiseert BOVAG samen met KCI en wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht. Alle leden van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven zijn welkom. Het programma start met een besloten ALV. Aansluitend is er een gezamenlijk programma met diverse sprekers. Op een interactieve manier bespreken we daar met gasten de toekomst van de kampeerbranche aan de hand van drie thema's: de impact van elektrificatie, duurzaam personeelsbeleid en veranderend consumentengedrag. Nieuwsgierig? Wees er ook bij en meld u aan via de link op deze pagina! 

We openen het congres met de jaarlijkse algemene ledenvergadering voor leden van BOVAG. Daar behandelen we bestuurszaken en praten ondernemers bij over een aantal grote belangrijke projecten. Ook geven we inzicht in cijfers, kijken we terug op het achterliggende kampeerseizoen en vooruit naar 2024. Op het programma staan onder meer: opleiding en instroom, de campermarkt, keuren met Amtek en relevante lobbydossiers. 

De toekomst van de kampeerbranche

Aansluitend op de ALV is er een gezamenlijk programma met diverse sprekers, onder leiding van Maarten Bouwhuis. Bouwhuis is een ervaren presentator en debatleider die u kunt kennen van onder andere BNR Radio. 

Op een interactieve manier bespreken we met gasten de toekomst van de kampeerbranche aan de hand van drie thema's: 
 • Impact elektrificatie: Is elektrificatie een kans of bedreiging voor onze branche? Welke beweging moet de kampeerketen maken en welke (product)innovaties zijn nodig? Dit bespreken we. Daarbij kijken we ook naar wat de politiek doet en naar technische ontwikkelingen in de autobranche, met het oog op trekauto’s en de camperindustrie. 
 • Duurzaam personeelsbeleid: Personeelskrapte speelt ook in de kampeerbranche. Wat is het perspectief op de (middel)lange termijn? Welke zorgen hebben ondernemers op dit vlak en waarom is een ‘toekomstbestendig’ personeelsbeleid belangrijk? We bespreken wat ondernemers zelf kunnen doen en wat we als branche moeten regelen. Daarbij komt ook aan bod: cao, arbeidsvoorwaarden, bedrijfsopvolging en generatieverschillen. 
 • Veranderend consumentengedrag: De behoeften van consumenten veranderen. Allerlei factoren spelen daarin een rol. Wat wil de kampeerder straks in 2040 en hoe gaat de kampeerbranche om met die nieuwe ‘tijdsgeest’? Lukt het nog om een duurzame klantrelatie op te bouwen en hoe pak je dat aan? 

Met BOVAG-ondernemers, stakeholders en experts zoeken we naar een antwoord op al deze vragen. Ook hebben we inspirerende en informatieve sprekers uitgenodigd om hun licht te schijnen op deze thema’s. 

Programmatijden

 • 13.30-14.00: Inloop en ontvangst
 • 14.00-15.30: Algemene Ledenvergadering
 • 15.30-16.00: Pauze
 • 16.00-18.00: De toekomst van de kampeerbranche (gezamenlijk)
 • 18.00-20.00: Netwerkdiner 

Locatie

Het Jaarcongres voor de Kampeerbranche vindt plaats in DeFabrique in Utrecht. Een centraal gelegen en goed bereikbare evenementenlocatie aan de A2. Adres: Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht. 

Aanmelden 

Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan via de button hieronder. Vragen? U kunt altijd bellen met BOVAG Ledenadvies op (030) 659 53 00 of mailen naar events@bovag.nl

Aanmelden  

Op een rijtje:

 • Locatie: DeFabrique
  Westkanaaldijk 7
  3542 DA Utrecht
 • Datum: 27 november 2023
  Van 13:30 - 20:00
 • Voor afmeldingen en vragen: events@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring