Hulp voor medewerkers met geldzorgen

Laatste update 16 november 2023 Leestijd: 4 min

De dure maanden komen eraan: feestdagen, de verwarming moet aan en mogelijk moeten er extra uitgaven worden gedaan voor bijvoorbeeld winterjassen en schoenen. Dat kan extra stress opleveren voor medewerkers met geldzorgen. U kunt ze als werkgever daarbij helpen. Dat kan met Geldfit en de Budgetcoach.

Geldzorgen kan iedereen overkomen. En met de hoge prijzen is de kans groot dat dit ook geldt voor uw personeel. De initiatieven tot hulp bij geldzorgen zijn inmiddels talrijk. Maar welke is goed en betrouwbaar? Mede daarom is BOVAG is een samenwerking aangegaan met Geldfit. Dit is een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk dat als doel heeft iedereen grip op geld te laten houden. De website is anoniem en het gebruik kost geen geld. 

Via deze link  BOVAG-leden (medewerkers) - Geldfit kan uw medewerker anoniem een test doen. Binnen twee minuten is duidelijk hoe uw medewerker ervoor staat en is er een passend advies waar iemand zo nodig terecht kan voor hulp.    

Budgetcoaching 

OOMT biedt aan bedrijven die vallen onder de cao MvT een budgetcoach aan. Hierbij kan een medewerker twee gesprekken krijgen met een Nibud-coach om vervolgens zelf aan de slag te gaan en weer grip te krijgen op geld. Wanneer nodig, is daarna een intensiever maatwerktraject mogelijk. Deelname is gratis voor medewerkers van een bij OOMT aangesloten bedrijf. 

Lees meer over de budgetcoach: 

Meer over geldzorgen bij medewerkers 

In het dossier Mijn BOVAG - Geldzorgen bij medewerkers heeft BOVAG de verschillende manieren om uw personeel met geldzorgen te helpen op een rij gezet. Dat is heel concreet van een voorbeeldovereenkomst om geld te lenen tot een website waar u als werkgever nog meer tips kunt krijgen. Maar de bal ligt natuurlijk ook bij uw medewerker zelf.  

Omdat medewerkers zich vaak schamen voor hun geldproblemen, kan een tekst als onderstaande op intranet misschien helpen om het gesprek te openen: 

Wist je dat 1 op de 5 huishoudens in Nederland moeite hebben om iedere maand de rekeningen te betalen? Zeker nu alle prijzen stijgen, is het voor steeds meer mensen lastig om rond te komen.   

Als je hulp nodig hebt, kun je bij ons terecht. Wij gaan graag het gesprek met je aan om passende ondersteuning te zoeken. Je kunt invullen op welke manier en met wie er contact kan worden opgenomen.  Natuurlijk kan je ook zonder onze tussenkomst hulp krijgen. Op geldfit.nl/bovag ontdekken mensen volledig anoniem in twee minuten wat zij kunnen doen om meer grip op hun geld te krijgen. Ken jij dus mensen met zorgen over geld? Vertel hen over Geldfit. En kijk gelijk hoe jij ook meer grip krijgt op je geld via geldfit.nl/bovag.
 

Podcast over 'Geldzorgen de baas'

MKB Nederland besteedt samen met VNO NCW ook veel aandacht aan dit ondewerp. Zij hebben hier onder andere een serie podcasts over gemaakt waarin werkgevers vertellen over zowel hun eigen geldzorgen als die van hun medewerkers.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring