Budgetcoaching voor medewerkers met financiële zorgen

Laatste update 18 januari 2023 Leestijd: 3 min

Medewerkers met financiële zorgen kunnen vanaf nu gebruikmaken van budgetcoaching. Dit is een traject vanuit OOMT bestaande uit twee gesprekken met een Nibud-coach waarbij de medewerker aan de slag gaat met de eigen geldzaken. Daarna heeft hij of zij weer financieel inzicht en grip op geld. Indien nodig, is hierna een intensiever maatwerktraject mogelijk. Deelname is gratis voor medewerkers van een bij OOMT aangesloten bedrijf.

De doelgroep van deze dienst zijn medewerkers met zorgen over hun financiële situatie. Denk daarbij aan een verandering in de gezinssamenstelling zoals een echtscheiding of het krijgen van een kindje. Maar ook bij flink gestegen energiekosten. Het is een individueel en persoonlijk traject waar de werkgever verder buiten staat. Meer informatie hierover vindt u op de website van OOMT

Signalen 

Financiële zorgen kunt u herkennen aan bijvoorbeeld de volgende signalen: vaker ziek zijn, minder goed werk leveren, vragen om meer werk of een voorschot. En bij een loonbeslag is het duidelijk dat er financiële problemen zijn. Bij zulke signalen is het goed om het gesprek met de medewerker aan te gaan. Lees hierover meer in ons dossier Mijn BOVAG - Geldzorgen bij medewerkers

Meer inzicht voor uw medewerker via geldfit.nl/bovag 

Een andere laagdrempelige manier om personeel inzicht in de eigen geldzaken te laten krijgen, is de website BOVAG-leden (medewerkers) - Geldfit.   

Vragen?  

Wilt u meer weten over Budgetcoaching via OOMT? Bel met de Servicedesk van OOMT via 0800 – 0155 of stuur een mail naar servicedesk@oomt.nl. Heeft u andere vragen over personeel met geldzorgen? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring