[Video] Wat doen andere fietsondernemers met de netwerkstudie?

Laatste update 26 mei 2023 Leestijd: 3 min

Er komt een hoop af op fietsbedrijven in de komende vijf jaar, blijkt uit de netwerkstudie van BOVAG. Door de grote populariteit van de fiets wordt er verdere marktgroei verwacht, maar tegelijkertijd hebben ondernemers ook te maken met een veranderende rol van fabrikanten en groeiende concurrentie door nieuwe toetreders in de branche, toenemende regeldruk vanuit de overheid en personeelsschaarste. Dit stelt ondernemers voor belangrijke keuzes. In het onderstaande filmpje geven fietsondernemers én fabrikanten een eerste reactie op de netwerkstudie, en vertellen welke keuzes zij verwachten te maken. Wilt u ook verder praten met BOVAG en collega-ondernemers over de netwerkstudie, en wat u hiermee kunt doen in uw bedrijf? Kom dan naar de regiobijeenkomst op 5 juni in Sneek of 7 juni in Bunnik. 


BOVAG heeft op 12 april de netwerkstudie gepubliceerd, die een beeld schetst van de ontwikkelingen waar de fietsbranche in de komende vijf jaar mee te maken krijgt. De studie laat zien dat de branche de wind in de rug heeft, maar dit wil niet zeggen dat een fietsbedrijf automatisch meeprofiteert van de verwachte marktgroei. Fietsbedrijven moeten strategische keuzes maken, om ook in de toekomst succesvol te blijven. De belangrijkste conclusies vindt u op mijn.bovag.nl/netwerkstudiefiets.  

Aan de slag met uw bedrijf; kom naar de regiobijeenkomsten

Wat zegt de netwerkstudie over uw fietsbedrijf? Welke ontwikkelingen raken u, en welke kansen en bedreigingen zijn er? BOVAG organiseert voor de zomer nog twee kleinschalige regiobijeenkomsten, om met elkaar van gedachten te wisselen over netwerkstudie, over welke keuzes u heeft en wat BOVAG daarin kan betekenen. 

De eerste twee bijeenkomsten in Middelburg en Nijmegen leverden interessante gesprekken op. Ondernemers hebben daar met elkaar gedeeld hoe zij kijken naar de toekomst, waar zij tegenaan lopen en wat zij nodig hebben van BOVAG. De regiobijeenkomsten hebben veel losgemaakt, de helft van de ondernemers gaf aan nog door te willen praten. BOVAG gaat op verzoek met individuele ondernemers nog verder in gesprek over de studie.  

Wilt u ook van gedachten wisselen over de netwerkstudie en horen hoe andere fietsondernemers naar de toekomst kijken? Wilt u handvatten krijgen om zelf aan de slag te gaan met de netwerkstudie? Schuif dan aan bij een van de regiobijeenkomsten! Er zijn voor de zomer nog twee sessies: 
  • maandag 5 juni in Grandcafé De Walrus in Sneek  
  • woensdag 7 juni in het BOVAGhuis in Bunnik
U bent van harte welkom, meld u snel aan! 

Meer informatie en aanmelden voor de regiobijeenkomsten: mijn.bovag.nl/regiobijeenkomstenfiets

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring