Terugblik op ledenbijeenkomst Energiesystemen en Revisie; download de presentaties 

Laatste update 04 mei 2023 Leestijd: 3 min

BOVAG Energiesystemen en Revisie heeft op donderdag 20 april een geslaagde ledenbijeenkomst gehad. De gastheer voor deze bijeenkomst was het BOVAG-lid Bredenoord in Apeldoorn. De aanwezige leden mochten een kijkje in de ‘keuken’ van Bredenoord nemen en kregen van de vier rondleiders alle informatie over dit unieke bedrijf, met een servicestraat voor generatoren. Naast veel ruimte voor netwerken waren er vier sprekers. 

Trainingen voor personeel

BOVAG is de samenwerking gestart met trainingspartner Aeres Tech om samen te werken aan een leven lang leren in de branche. Leo Voorwinden van Aeres Tech gaf uitleg over de twaalf trainingen die voor medewerkers zijn geselecteerd. Deze bestaan voor twintig procent uit theorie en voor tachtig procent uit praktijk. Het praktijkgedeelte wordt gegeven binnen Aeres Tech in Ede. Door deze samenwerking kunnen BOVAG-leden hun personeel diverse trainingen binnen het vakgebied aanbieden voor een interessante prijs. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over via de post. Wilt u nu al meer weten? Kijk dan op mijn.bovag.nl/levenlangleren.
  • Download hier de presentatie. 

Regionale Praktijk Trainingen

Bert Broesder van Innovam vertelde tijdens de ledenbijeenkomst over het nut en de noodzaak van de Regionale Praktijk Trainingen, die door Innovam in het praktijkopleidingscentrum in Dordrecht worden georganiseerd. Dit is een praktijktraining op gebieden die bedrijven mogelijk zelf niet kunnen aanbieden aan studenten. Deze training kan ook interessant zijn voor vakvolwassen medewerkers. We sturen u binnenkort meer informatie over het aanbod en hoe aan te melden voor deze training.
  • Download hier de presentatie. 

Project Schoonschip

Menno Merts van de HAN gaf een lezing over de resultaten van het project Schoonschip. Binnen dit project is een FPT-motor in een generatorset van Bredenoord omgebouwd naar dual fuel methanol. De resultaten zijn bemoedigend, maar laten ook zien dat er verder onderzoek nodig is. Menno beantwoordde na afloop van zijn presentatie de vele vragen die de aanwezigen hadden over het project.
  • Download hier de presentatie. 

Verduurzaming landbouwwerktuigen

Ten slotte nam branchemanager Michel Voorwinde de aanwezigen mee in de presentatie die hij aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft gegeven over de mogelijke verduurzaming van landbouwwerktuigen. Michel heeft bij RVO een warm pleidooi gehouden voor verduurzaming van de bestaande machines, wat voor de branche een goede gelegenheid kan zijn zich als duurzame industrie te profileren. RVO is een actieplan aan het opstellen voor de landbouw en de inzichten van BOVAG worden daarin meegenomen. Het actieplan is eind mei klaar. 
  • Download hier de presentatie. 
De bijeenkomst werd afgesloten door een optreden van Joep van Deudekom, die door een combinatie van humor en zelfspot de aanwezigen een spiegel voorhield. Er werd afgesloten met een buffet, waarbij leden volop konden netwerken. Met grote dank aan het team van Bredenoord, Linda en Ellis, voor de organisatie!

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring