Overheid wil meer mensen op de fiets en start campagne “Kort ritje? Da’s zo gefietst” 

Laatste update 24 mei 2023 Leestijd: 3 min

De overheidscampagne “Kort ritje? Da’s zo gefietst” is deze maand gestart. Die moet mensen een zetje in de rug geven om vaker de fiets te pakken voor korte ritjes naar het werk, sportschool, vrienden of winkel. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van alle autoritten korter is dan 7,5 kilometer en een derde korter dan 5 kilometer. Daarnaast geeft bijna 7 op de 10 intensieve autogebruikers aan vaker voor korte ritten de fiets te willen pakken. Dat biedt dus volop potentie voor de fiets. De campagne duurt in totaal drie jaar en is te zien op alle landelijke tv-zenders, op de radio, online en buiten. 

Lees hier meer over de overheidscampagne. Daar vindt u ook beeldmateriaal van de campagne, dat u vrij kunt gebruiken. 

Ambities fietskilometers

De overheidscampagne draagt bij aan het doel dat er in 2027 20 procent meer fietskilometers worden gemaakt ten opzichte van 2017. Deze ambitie is geformuleerd door de Tour de Force: een samenwerking van overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en platforms die zich inzetten voor een sterker fietsbeleid in Nederland. Ook BOVAG denkt en doet hieraan mee. Lees hier meer over op mijn.bovag.nl

Kansen voor fietsbedrijven

BOVAG heeft onlangs een netwerkstudie voor de fietsbranche laten uitvoeren, die in kaart brengt wat er in de komende vijf jaar op de branche afkomt. Ook daarin komt naar voren dat er heel veel korte autoritten worden gemaakt. Er ligt dus een grote potentie voor de fiets: voor deze ritjes is de auto vaak te vervangen door bijvoorbeeld een e-bike. Hoe kunt u daarop inspelen met uw bedrijf? En welke andere kansen en bedreigingen komen er de komende jaren op de fietsbranche af? Op mijn.bovag.nl/netwerkstudiefiets vindt u het rapport. BOVAG organiseert een aantal kleinschalige bijeenkomsten door het land om met fietsondernemers door de praten over de netwerkstudie. Voor de zomer organiseert BOVAG nog twee regiobijeenkomsten, waar u van harte welkom bent: 
  • Maandag 5 juni in Sneek
  • Woensdag 7 juni in Bunnik
Kijk voor meer informatie en om aan te melden op: mijn.bovag.nl/regiobijeenkomstenfiets.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring