Voormalig FOCWA-kampeerbedrijven over op BOVAG-onderhoudsproducten 

Laatste update 30 mei 2023 Leestijd: 2 min

Met de fusie met FOCWA per 1 april 2023 heeft de afdeling BOVAG Caravan- en Camperbedrijven er een groep kampeerbedrijven bijgekregen. Een deel van deze bedrijven is, al dan niet via een overgangsregeling, overgestapt op de BOVAG-onderhoudsproducten en werkt inmiddels met de digitale formulieren van BOVAG. Uiteraard is het de bedoeling dat ook deze bedrijven voor 1 januari 2025 overstappen op de nieuwe keuringsmethode Keuren met Amtek.

Lees meer over keuren met Amtek.

FOCWA had een aantal onderhoudsproducten voor kampeerbedrijven. De PACK-keuringen en het rapport Mobiele Services zijn gestopt. Voor de vochtmeting is een BOVAG-alternatief en voor onderhoud kunnen de voormalig FOCWA-bedrijven overstappen op de BOVAG-onderhoudsproducten. Mits men voldoet aan de daarvoor gestelde eisen uiteraard. Hierover zijn met de genoemde bedrijven inmiddels duidelijke afspraken gemaakt en de integratie verloopt voorspoedig.  

De data van de FOCWA-formulieren wordt nog vijf jaar bewaard voor leden die hier in de toekomst een beroep op willen doen. Daarmee is de historie veiliggesteld. Leden die hier gebruik van willen maken, kunnen per mail een verzoek indienen via caravancamper@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring