Aanmelden voor Plusnorm Autoschadeherstel kan vanaf vandaag 

Laatste update 26 mei 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG-schadeherstelbedrijven kunnen zich vanaf vandaag laten certificeren voor de Plusnorm Autoschadeherstel. BOVAG lanceert deze nieuwe norm voor complexere en veiligheidskritische schades om de kwaliteit van het herstellen van moderne voertuigen te borgen.  

De nieuwe Plusnorm Autoschadeherstel stelt eisen aan kennis, kunde en apparatuur voor complexere en veiligheidskritische schades. Het bijbehorende technisch filter, dat BOVAG ontwikkelt samen met Solera, wordt zo snel mogelijk na deze lancering operationeel. Belangrijk voor nu is dat bedrijven die veel werken aan moderne auto’s kunnen starten met het certificeringstraject. Zodra het filter operationeel is, worden schadeherstelbedrijven hierover geïnformeerd. Dan is werken met het filter voor de Plusnorm namelijk verplicht om veiligheidskritische en complexe schades te identificeren.  

Aanvulling 

De Plusnorm Autoschadeherstel is een aanvulling op de Branchenorm Erkend Schadeherstel en is bedoeld om schadeherstellers de mogelijkheid te geven om zich te onderscheiden als specialist in het herstellen van complexe en veiligheidskritische schades. Omdat het herstellen van deze schades een ‘vak apart’ is, zijn daarvoor specifieke eisen in de Plusnorm vastgelegd. Deze zijn te downloaden via mijn.bovag.nl/plusnorm. Onderstaand filmpje legt in het kort uit wat de Plusnorm precies inhoudt.   


De Plusnorm Autoschadeherstel is ontwikkeld binnen de Stichting Branchenormering Schadeherstel. Ondernemers en een college van deskundigen hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Plusnorm en bijbehorende richtlijnen. In het college van deskundigen zijn onder andere vertegenwoordigd: ANWB, RDW, RAI Vereniging, het Verbond van Verzekeraars en VNA.  

Aanmelden? 

Wilt u zich ook certificeren voor de Plusnorm? Ga naar mijn.bovag.nl/plusnorm, gebruik de link om u aan te melden en doorloop de stappen zoals vermeld. Op deze pagina kunt u ook de pdf downloaden waarin alle eisen worden uitgelegd. Succes! 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring