Caravan Centrum Emmen: "Met viaBOVAG.nl stralen we kwaliteit uit"

Laatste update 03 maart 2023 Leestijd: 4 min

Twee broers staan aan het roer bij Caravan Centrum Emmen. Vader startte het bedrijf in 1983 en nu helpen zoons Jaroen en Roan Ensing kampeerders op weg. Toen viaBOVAG.nl begon met advertenties voor campers en caravans, waren zij er gelijk bij. “Je straalt uit dat je een BOVAG-bedrijf bent en dus garantie en extra services biedt.”

ViaBOVAG.nl is een website waarop BOVAG-leden advertenties plaatsen voor nieuwe of tweedehands voertuigen, zoals fietsen, auto’s en motoren. Maar dus ook voor campers en caravans. Alle voertuigen die op de site te koop staan, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. “Er komen steeds meer mails en telefoontjes binnen door viaBOVAG.nl”, stelt Jaroen Ensing, mede-eigenaar van Caravan Centrum Emmen. “Ik zie duidelijk een opbouw. Consumenten vinden kwaliteit en betrouwbaarheid blijkbaar steeds belangrijker.”

De juiste uitstraling 

Het bedrijf staat nog altijd op dezelfde plek als begin jarig tachtig. Maar Caravan Centrum Emmen heeft zeker niet stilgestaan. Jaroen legt uit: “Destijds was het een klein pandje op een groot grasveld. Iets later, in 1986, begonnen we met een merkdealerschap en één monteur. We bouwden daarop verder, werden BOVAG-lid en inmiddels hebben we vier merken en acht medewerkers in huis.” 

Vanaf 2006 zijn de broers eigenaars van de all-in-one caravanservicezaak. “Alles wat met caravans te maken heeft, vind je bij ons”, volgens Jaroen. “Nieuwe caravans, occasions, accessoires en natuurlijk onderhoud.” Bij alles wat ze doen, willen ze de beste service en het juiste gevoel meegeven. “Door te adverteren op viaBOVAG.nl laten we consumenten echt zien dat we een BOVAG-bedrijf zijn. En welke zekerheden daar bij horen.”

Geen verrassingen

Jaroen vindt het belangrijk om een all-in-prijs te communiceren. Ook al lijken zijn caravans daardoor wat duurder. “De consument heeft natuurlijk de keuze”, begint hij. “Ze kunnen ‘m particulier kopen, bij de handelaar, of bij een BOVAG-bedrijf. Particulier krijgen ze sowieso geen garantie, onderhoud of andere zekerheden. Bij de handelaar ook niet. Bij ons krijgen ze dat allemaal wel, voor één heldere prijs.” Consumenten hoeven dus geen rekening te houden met bijkomende kosten die niet duidelijk op de advertentie vermeld staan.

Goedkoop, of duurkoop? 

Want goede deals pakken vaak toch niet zo goed uit, weet Jaroen. “Stel, je tikt een goedkope occasion op de kop. Vervolgens kom je erachter dat de caravan nieuwe banden nodig heeft. De laatste onderhoudsbeurt was lang geleden, dus daar moet je ook nog voor betalen. Als ‘ie dan ook nog over een half jaar kapotgaat, zonder garantie, zit je helemaal met de gebakken peren.” 

Zijn klanten betalen graag een beetje extra voor zekerheid. “Soms kom ik iemand tegen die voor tweehonderd euro minder toch naar de handelaar gaat”, zegt Jaroen. “Dan denk ik: tja, dat is een klant die niet bij ons past. Die denken goedkoper uit te zijn, maar dat is niet altijd zo.”

Doe mee 

Adverteert u nog niet op viaBOVAG.nl? Meld u dan ook aan en maak van viaBOVAG.nl een van de toonaangevende advertentieplatforms van Nederland. Kies voor de collectieve kracht van het BOVAG-merk en ons BOVAG-netwerk en doe mee. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op mijn.bovag.nl/viabovag

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring