Energiesystemen en Revisie: volg in september de training ‘Elektrotechniek mobiele werktuigen’

Laatste update 13 juli 2023 Leestijd: 3 min

In september kunnen u en uw medewerkers de basistraining of de gevorderdentraining ‘Elektrotechniek mobiele werktuigen NEN 9140’ volgen. Deze zijn bedoeld voor monteurs die werken aan mobiele e-werktuigen of e-voertuigen met hoogvoltagesystemen. BOVAG biedt deze training in samenwerking met partner Aeres Tech aan, om uw personeel te helpen bij te blijven bij technische ontwikkelingen. Het aanbieden van opleidingen in uw bedrijf draagt bovendien bij aan het binnen en boeien van personeel in uw bedrijf én de branche. Aeres Tech verzorgt de training op hun locatie in Ede.

Komend jaar geeft Aeres Tech twaalf trainingen die niet specifiek gericht zijn op de revisie- en energiesystemenbranche, maar die wel op aansluiten op de werkzaamheden. Denk aan elektrisch meten en canbus-systemen, commonrail-systemen en aftertreatment-systemen. De trainingen en verdiepende masterclasses zijn allemaal praktijkgericht. Hiermee wil BOVAG u als ondernemer ondersteunen om uw medewerkers uit te dagen en zich verder te ontwikkelen én breed inzetbaar te maken. Lees meer op mijn.bovag.nl/levenlangleren

Bekijk het gehele aanbod voor BOVAG-leden

15 september 2023 8.30 – 16.30 uur Elektrotechniek mobiele werktuigen NEN 9140 (basis)

Op het gebied van elektrische veiligheid stelt de Arbowet eisen om werknemers in het bedrijfsleven zo veilig en gezond mogelijk te laten werken en ze te beschermen tegen mogelijke elektrotechnische gevaren zoals elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar. Deze eendaagse basistraining geeft een volledige instructie om de werkzaamheden op een veilige en correcte manier uit te voeren volgens NEN 9140.

Meer informatie en aanmelden

22 en 29 september 8.30 – 16.30 uur Elektrotechniek mobiele werktuigen NEN 9140 (gevorderden)

Op het gebied van elektrische veiligheid stelt de Arbowet eisen om werknemers in het bedrijfsleven zo veilig en gezond mogelijk te laten werken en ze te beschermen tegen mogelijke elektrotechnische gevaren zoals elektrocutie, kortsluiting en brandgevaar. In deze tweedaagse training voor gevorderden leert u de veiligheid op een werkplek te beoordelen en veilig te werken, HV-systemen spanningsvrij te maken en voorbereidingen te treffen voor de NEN9140 VOP-monteurs met betrekking tot HV-installaties op mobiele e-werktuigen/e-voertuigen. Tevens leert u diagnose te stellen. De NEN9140 VOP wordt tijdens de eerste lesdag behandeld. Deze training wordt afgesloten met een theorie-examen. 

Meer informatie en aanmelden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring