Maak kennis met viaBOVAG.nl’s motorexpert!

Laatste update 03 februari 2023 Leestijd: 5 min

Het team van viaBOVAG.nl verbetert continu de functionaliteiten op het platform. Eén van die functionaliteiten is de viaBOVAG.nl Keuzecoach. Motorrijders kunnen bij Keuzecoach Lucy van Ostade terecht met al hun brandende vragen. Handig voor wie een motor wil kopen én voor ondernemers. Lucy: "Als mensen met mij gesproken hebben, merk ik dat ze veel serieuzer zijn over hun aankoop. Ze willen geen leuke motor meer, maar een goede."

Lucy is gediplomeerd motorfietsmonteur. Ze heeft ervaring bij onder andere een Ducati-specialist en Harley Davidson-dealer. Nu geeft ze workshops motoronderhoud via haar eigen bedrijf. Ze leert mensen hoe hun motor in elkaar zit en hoe ze veilig de weg op kunnen. Als viaBOVAG.nl Keuzecoach helpt ze mensen om de motorfiets te vinden die bij hun wensen past. Als consumenten een vraag hebben over motors, kunnen ze die stellen op viaBOVAG.nl. Die vraag komt per mail binnen bij Lucy. Dan neemt zij telefonisch contact op. Tijdens een persoonlijk gesprek helpt Lucy hen op weg naar hun ideale motor.

Advies voor beginners én ervaren rijders

Online wordt er van alles geroepen. Lucy kan zich voorstellen dat consumenten vragen hebben waar ze googelend geen wijs uit worden. De vraag die ze het vaakst krijgt? Lucy: "Welke motor moet ik kopen? Maar dat is nou nét de vraag die ik niet kan beantwoorden. Want wat fijn rijdt is heel persoonlijk. Wat ik vaak zeg: ga proefrijden!" Ze kan consumenten wel in de goede richting wijzen. Door de juiste vragen te stellen, krijgen motorrijders een beter beeld van wat ze nodig hebben en waar ze op moeten letten. 

Lucy geeft een voorbeeld: "Van de week sprak ik iemand die vooral zijn familie in Spanje wilde bezoeken. Een lichte, kleine motor is daar niet geschikt voor. Een zwaarder type met wat meer vermogen is een betere keuze. Ook moet je in dit geval erop letten dat je geen ééncilindermotor koopt, want die is vooral leuk voor korte plezierritjes. Voor lange afstanden op de snelweg is een viercilinder fijner. Dat rijdt veel rustiger."

Als expert op motorgebied én Keuzecoach bij viaBOVAG.nl deelt Lucy haar kennis graag. Ze geeft advies aan iedereen die een motor zoekt. Of dat nu beginners zijn, of door de wol geverfde motormuizen.

Veiligheid voorop

Voor Lucy staat veiligheid voorop. Een mooi uitziende motor is leuk, maar de technische staat is veel belangrijker. Ze leert mensen bijvoorbeeld waar ze op moeten letten bij de aanschaf. "Omdat je een motor bij een motorzaak hebt gekocht, wil nog niet zeggen dat deze in perfecte staat is", drukt Lucy consumenten op het hart. "Ik maak nog regelmatig mee dat iemand een onveilige motor van een dealer meekrijgt. Zelfs al hebben ze garantie vanuit het bedrijf." 

Dat komt doordat er geen apk bestaat voor motors. De eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid van het voertuig. Hierdoor is het voor kopers extra lastig om te weten in welke staat een occasion verkeert. "Oriënteer je goed en neem iemand mee die er verstand van heeft”, is Lucy’s tip. “En ben je ervan bewust dat je écht naar de technische staat moet kijken."

De waarde van BOVAG Garantie

Volgens Lucy speelt BOVAG een belangrijke rol in de veiligheid van motorrijders. Voor motors is de BOVAG Garantie namelijk het enige vangnet. Anders dan bij auto’s, is er geen verplichting om de motor veilig te houden. Lucy: "Als particulieren naar een BOVAG-bedrijf gaan, is de kans heel klein dat ze een onveilig voertuig kopen. Ze moeten weten dat ze bij de BOVAG kunnen aankloppen voor garantie, advies en hulp. Ook motorzaken zouden dat meer moeten communiceren, want het is écht een meerwaarde voor hun klanten." 

Meedoen met een workshop?

Zelf de mouwen opstropen? Tijdens de MOTORbeurs geeft Lucy 23 t/m 26 februari gratis workshops motoronderhoud in de Jaarbeurs Utrecht. Of tijdens de workshops die ze zelf geeft in Schijndel. Bekijk Lucy's website voor het actuele aanbod en om aan te melden.

Meer motorfietsen online verkopen met minder moeite?  

Lucy helpt de consument de beter kiezen. Weet iemand eenmaal wat voor motor hij of zij wil hebben? Dan komt diegene veel gerichter in uw (online) winkel terecht. Zo bent u minder tijd kwijt met het geven van informatie en advies. Benieuwd hoe het werkt? Check viabovag.nl/keuzecoach

Meer weten over adverteren op viaBOVAG.nl? Ga naar mijn.bovag.nl/viabovag of neem contact op met uw accountmanager. Stap ook in!   

Fotografie: Sjors van Gils

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring