Eerste factuur CoMetec 

Laatste update 03 maart 2023 Leestijd: 3 min

CoMetec stuurt u komende week de eerste factuur voor premies van inkomensverzekeringen (van NV Schade) en sociale regelingen (onder andere OOMT en SFTW). Wanneer u de factuur digitaal ontvangt, is dat op 21 of 22 februari en werkt u met de papieren versie, dan kunt u die op 23 of 24 februari op de deurmat verwachten.

In oktober vorige jaar informeerden we u al over de rol van CoMetec die sinds 1 januari van dit jaar de nieuwe uitvoerder voor inkomensverzekeringen en sociale regelingen is in onze branche.  Van het fonds PMT ontvangt u rechtstreeks een factuur voor pensioenpremies. Voor de verzekeringsproducten van NV schade en voor sociale regelingen als die van OOMT en SFTW ontvangt u een factuur van CoMetec. Deze moet worden betaald op het rekeningnummer dat u al kent van de WIA-verzekeringen bij NV schade. CoMetec neemt dit rekeningnummer over. Voor vragen over de verzekeringsproducten kunt u contact opnemen met CoMetec (cometec.nl) of via de website nvschade.nl. 

Hoogte van de premie 

Na een analyse heeft CoMetec geconcludeerd dat er bedrijven zijn die een hoger bedrag moeten betalen dan vorig jaar en sommige bedrijven gaan minder betalen. Het verschil zit in een nieuw loonbegrip. U hoeft deze informatie niet meer zelf door te geven omdat CoMetec de gegevens loonaangifte maandelijks ontvangt van de Belastingdienst. Veel stijgingen van de afdracht komen doordat oproepkrachten en 0-uren-contracten soms niet in beeld waren, maar door de gegevens van de Belastingdienst wel naar voren komen. Heeft u hier vragen over? Stel ze aan CoMetec via via 0800-5104 of werkgever@cometec.nl

RVU 

Valt u onder de cao Carrosserie? Dan ziet u een nieuwe component op de factuur, namelijk de RVU. Deze premie voor de Regeling Vervroegd Uitdiensttreding zit bij de cao Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf in de reguliere premie. In de cao voor tank en wasbedrijven is er geen RVU. 

Vragen? 

Heeft u vragen over bovenstaande, kijk dan op de pagina veelgestelde vragen van CoMetec of neem contact met hen op via 0800-5104 of werkgever@cometec.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring