Agentuur in de praktijk: hoe Ford Nederland de overstap naar agentuur ervaarde

Laatste update 07 december 2023 Leestijd: 2 min

Steeds meer fabrikanten gaan over op distributiemethoden die afwijken van het traditionele dealermodel. Waar agentuur voor velen nog in de kinderschoenen staat, is Ford Nederland al een flinke stap verder. Het afgelopen jaar transformeerde Ford, onder leiding van Bob Velthuis (voorzitter Nederlandse Ford Agenten en Reparateurs Associatie), als eerste in Europa naar het agentuurmodel. Hoe kijkt hij terug? Wat kunnen andere ondernemers van Ford leren? En hoe bevalt het agentschap? Alle ins & outs hoort en ziet u in de registratie van het gesprek dat BOVAG-branchemanager Geert Brummelhuis had met Bob Velthuis tijdens de Kennissessie Agentuur.

Dinsdag 7 november jl . vond de BOVAG-kennissessie Agentuur plaats in Green Village in Nieuwegein. Centraal hierbij stond: de juridische en operationele aandachtspunten van agentuur, welke impact heeft het agentschap op de verzekeringsportefeuille, hoe agentuur zich internationaal ontwikkelt en de ervaringen van Ford Nederland. Over dit laatstgenoemde onderwerp ging BOVAG in gesprek met Bob Velthuis. 

Kijk hier het gesprek met Bob Velthuis terug (exclusief voor leden)

Dossier agentuur

Op mijn.bovag.nl/agentuur vindt u ook de presentaties van andere sprekers tijdens de kennissessie. Daarnaast vindt u in dit dossier informatie over alles wat met agentuur te maken heeft: uitgebreide uitleg, aandachtspunten en tips, veelgestelde vragen en antwoorden en hoe BOVAG u kan helpen bij de transitie naar het agentuurmodel. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring