Opleiding en bijscholing keurmeesters: wees dit jaar op tijd met plannen

Laatste update 03 augustus 2023 Leestijd: 3 min

Bent u al in gesprek met uw medewerkers over hun opleiding en bijscholing na de zomer? Hoewel het seizoen nog in volle gang is, raden wij u aan om alvast na te denken over uw plannen voor het najaar. Zeker als u nieuwe monteurs heeft aangenomen en die snel wilt opleiden tot keurmeester. Het gaat namelijk hard met de boekingen bij Innovam en de eerste trainingsdagen in oktober zitten nagenoeg vol, mede vanwege de invoering van de nieuwe keuringsmethode. 

Alle BOVAG caravan-, camper- en aanhangwagenbedrijven met een werkplaats moeten een gecertificeerde BOVAG Keurmeester op de werkvloer hebben. Klanten verwachten van een BOVAG-bedrijf tenslotte vakmanschap en goed opgeleid personeel. Bovendien is de aanwezigheid van een bevoegd keurmeester een lidmaatschapseis van BOVAG. Doordat we als branche overstappen naar een nieuwe keuringmethode, zitten de geplande dagen in oktober inmiddels bijna vol. Het is dus verstandig om uw monteurs en keurmeesters snel aan te melden, zeker als u binnenkort wilt overstappen op Keuren met Amtek. 

Via Innovam kunt u de volgende opleidingen volgen:
(Klik op de opleiding op naar Innovam.nl te gaan en de planning te bekijken)

Geen plek meer?  

Lukt het u niet meer om uw keurmeester dit jaar nog de training te laten volgen of bent u nog niet toe aan de bevoegdheidsverlenging? Reserveer dan alvast een stoel bij toekomstige trainingen via de website van Innovam. Heeft u hierdoor een probleem met de overstap naar de nieuwe keuringsmethode? Stuur dan een e-mail naar caravancamper@bovag.nl of aanhangwagen@bovag.nl

Nieuwe keuringsmethode 

BOVAG stopt eind 2024 met de steekproeven en de digitale formulieren van de BOVAG Onderhoudsbeurt. U kunt dan alleen nog de BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren met de Amtek-app. Het is belangrijk om nu al uw overstap te plannen, ook al gaat u er in de tweede helft van dit jaar pas mee aan de slag. We verwachten niet alleen drukte bij Innovam, maar ook voor de keuringsbegeleiding bij Aboma. Het is dus verstandig om de stappen die u moet nemen alvast te regelen. Meer weten over de nieuwe keuringsmethode? Kom ook naar een van de informatiebijeenkomsten voor caravan- en camperbedrijven of aanhangwagenbedrijven, daar krijgt u een uitgebreide demo en hoort u precies wat u moet doen. Van harte welkom!

Lees meer over de nieuwe keuringsmethode:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring