Omgevingsdiensten controleren wasstraten door heel Nederland

Laatste update 03 augustus 2023 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft het signaal gekregen dat diverse autowasbedrijven in Nederland onlangs gecontroleerd zijn door de omgevingsdiensten. Het komend half jaar kunnen meer wasstraten een bezoek verwachten. Het gaat om zowel reguliere ‘milieucontroles’ als controles op het gebied van de energiebesparende maatregelen. Zorg dus dat u voorbereid bent! BOVAG heeft handige tools die u hierbij helpen. 

De activiteiten van een wasstraat kunnen milieubelastend zijn. Daarom controleren omgevingsdiensten of u deze werkzaamheden uitvoert volgens de regels. BOVAG heeft een handige zelfchecklist voor autowasbedrijven waarmee u eenvoudig kunt zien of u voldoet aan de actuele milieuregels. De checklist is een handig middel als u bezoek krijgt van de omgevingsdienst. U kunt aan de hand van de lijst laten zien dat u aan de regels voldoet en dat maakt het gesprek een stuk makkelijker. De beknopte en uitgebreide zelfchecklist kunt u hieronder downloaden.

Energiebesparingsmaatregelen

Daarnaast kunt u ook gecontroleerd worden of u voldoet aan de wettelijke eisen van energiebesparing. Het platform Duurzaam. Energie. Besparen. (DEB) zet precies op een rijtje welke maatregelen voor uw branche van toepassing zijn. Daarnaast kunt u alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van uw autowasbedrijf samenvatten in één document dat u kunt laten zien bij de controle. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/deb

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring