Alles wat u als schadeherstelbedrijf moet weten over de Plusnorm

Laatste update 18 augustus 2023 Leestijd: 2 min

Op 28 september houdt BOVAG voor schadeherstelbedrijven een bijeenkomst over de Plusnorm. Is deze nieuwe norm ook interessant voor u? Hoe gaat de certificering in zijn werk? En, wat is de status van het technisch filter? Al die vraagstukken komen aan bod tijdens deze bijeenkomst, waar natuurlijk ook alle ruimte is voor uw vragen.

Er is de laatste jaren veel geschreven en gezegd over de Plusnorm, waar BOVAG en het toenmalige FOCWA samen hard aan gewerkt hebben. De komst van deze certificering is nu een feit. Hoog tijd dus dat wij als BOVAG alles nog eens goed op een rijtje zetten, zodat u als ondernemer de juiste overweging kunt maken of u zich wilt laten certificeren voor de Plusnorm.

Waarom een Plusnorm?

De norm is in het leven geroepen als aanvulling op de reeds bestaande Branchenorm Erkend Schadeherstel. De aanvullende Plusnorm is bedoeld om de kwaliteit en veiligheid van complexer en veiligheidskritisch schadeherstel goed te kunnen borgen. De Plusnorm is dus facultatief en geen verplichting voor het lidmaatschap van BOVAG. 
Kortom: u kiest als schadeherstelbedrijf zelf of zich nu al wilt profileren als specialist van complex en veiligheidskritisch schadeherstel. Dat vereist immers meer kennis, expertise en apparatuur dan regulier schadeherstel. Lees hier meer. 

Programma 28 september

Wat houdt de Plusnorm nu precies in? Welke eisen worden gesteld? En, wat betekent permanente educatie voor uw bedrijfsvoering en medewerkers? Tijdens de bijeenkomst gaan we uitgebreid in op:
  • de inhoud van de Plusnorm,
  • de opleidingen, kwalificaties en vrijstellingen,
  • de auditering. 
De bijeenkomst wordt gehouden in het BOVAGhuis in Bunnik. Adres: Kosterijland 15 in Bunnik. 

Tijden:

  • 18.00 uur Ontvangst met soep, broodjes en warme bites,
  • 19.00 uur Start inhoudelijk programma
  • 20.30 uur Borrel
  • 21.30 uur Einde programma

Aanmelden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring