BMKB (Groen) met vier jaar verlengd

Laatste update 21 april 2023 Leestijd: 2 min

Zowel de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) als BMKB Groen wordt met vier jaar verlengd. Dat heeft minister Adriaansens besloten. BOVAG heeft zich hard gemaakt voor de verlenging van deze regeling en is dan ook blij met het besluit.

De BMKB maakt het voor in de kern gezonde ondernemers mogelijk om makkelijker geld te lenen doordat het ministerie van Economische Zaken garant staat. Zo’n 3000 ondernemers per jaar maken gebruik van deze regeling. Sinds november vorig jaar is er ook een BMKB Groenregeling voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen. Deze regeling zou eigenlijk alweer deze zomer aflopen, maar is met het besluit van Adriaansens verlengd tot 1 juli 2027.

BOVAG: “Met name in deze tijd waar ondernemers moeilijker aan financiering komen én verduurzaming hoog op de agenda staat, helpt iedere vorm van garantstelling door de overheid aan banken om ondernemers te steunen bij financieringsaanvragen. Groenverklaringen van RVO in het proces van de BMKB Groen aanvraag zien we wel graag sneller. Het blijkt dat deze vaak een aantal weken op zich laat wachten.”

Kleinere kredieten

Inhoudelijk is de regeling ook aangepast en bijvoorbeeld toegankelijker gemaakt voor kleinere kredieten door dit onder andere te verhogen naar € 250.000. Het kabinet stelt ook een onafhankelijk expert aan om advies uit te brengen over de aanbeveling om de provisie te verlagen. Het gaat dan om de provisie die ondernemers betalen bij het afsluiten van de BMKB.

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring