55 AED's geschonken door BOVAG 

Laatste update 20 april 2023 Leestijd: 2 min

Leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven konden afgelopen tijd een aanvraag indienen voor de installatie van een AED bij de lokale sportclub, bibliotheek of wijkaccommodatie. BOVAG betaalde de aanschaf van de AED inclusief buitenkast en sponsorbord, en BOVAG-leden de installatiekosten. Er zijn over het hele land uiteindelijk 55 AED’s opgehangen. Van Kruiningen tot Hallum. Van kinderboerderij tot dorpshuis en van sporthal tot dierenpark. 

 Het budget voor de AED-actie was afkomstig van Stichting Goed Bezig, waaraan leden van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven een tijd lang vijftig cent per apk afdroegen. Daarmee werden landelijke goede doelen, zoals de Johan Cruijff Foundation en het Jeugdsportfonds gesteund en lokale MVO-projecten gefinancierd. Afgelopen jaar is de stichting geliquideerd en stelde BOVAG de tegoeden beschikbaar voor het plaatsen van AED's.  

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat met een elektrische schok het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Het is voor de overlevingskans cruciaal dat een AED op zoveel mogelijk plekken binnen handbereik is. 

De eerste AED werd opgehangen bij voetbalvereniging DVV in Duiven (zie de foto bovenaan dit bericht). BOVAG heeft daar op voordracht van plaatselijk Autobedrijf Nijland een AED laten installeren. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring